כיצד להתמודד עם טקסים נוקשים אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

16/11/2023 | 08:22 | מאת: טקסים נוקשים לילד בן 4

שלום רב. בני בן ה 4 מסגל לעצמו, לאט לאט, יותר ויותר טקסים נוקשים. למשל, את ארוחת הבוקר הוא אוכל רק לאחר שסידר לעצמו באופן מדויק את המזלג והסכין באופן סימטרי, ושהתוכנית טלויזיה המועדפת שלו תהיה בדיוק בווליום ה"נכון". או למשל, כאשר אני מורחת לו קרם, הוא מבקש שאשים באופן סימטרי בשתי הידיים. בנוסף, בציורים ועבודות יצירה הוא מאוד מאןד מדייק , ואם למשל הוא מבקש ממני לצייר לו לב, והלב לא יוצא כפי שהוא רוצה, הוא מעיף את הדף ונכנס להתקף עצבים וכך יכול להימשך פעמים רבות בלופ. כיצד לדעתך עליי לפעול, כהורה? האם לשבור את התבניות האלה "בכוח"? למשל לא להסכים לצייר לו לב יותר מפעם אחת? ולא לתת לו סכין אלא רק מזלג ואז לא יוכל לסדר באופן סימטרי? תודה רבה. נעמה.

היי נעמה, ילדים רבים בגיל הזה מפתחים לעצמם "טקסים" נוקשים. זו דרכם לשמור על סדר ויציבות בעולמם. הייתי מציעה לזרום עם זה בינתיים, ולראות לאורך זמן לאן זה מתפתח (במקרים רבים זה עובר לבד). שבוע טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית