מחשבה טורדנית בנושא מיניות אצל נער

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/11/2023 | 11:31 | מאת: דבירה

לאחרונה כנראה בעקבות המצב הבטחוני בני החל לפתח חרדות גם כאלה שאינן הגיוניות עבורו המחשבה שהכי מפחידה אותו היא שהוא חושש שיכול להיות בן אדם רע ולפגוע בילדים מבחינה מינית כשיהיה גדול (אולי בגלל מה שעשו המחבלים לילדים) אני מרגישה שהוא זקוק לטיפול מיידי כי הוא לא נרדם מהמחשבות איזה טיפול יהיה לו הכי יעיל פסיכולוגי/CBT או שמא אחר

היי דבירה, בהחלט מומלץ לפנות לטיפול CBT, זה הטיפול שהוכח עד היום כהכי יעיל עבור הבעיה. הרעיון בטיפול הוא לדעת לקבל את המחשבות ולא להירתע מהן, מאחר שאי אפשר "לסלק" אותן מהראש. כאשר לומדים להתיידד עם המחשבה והפחד, המוח מאבד עניין במחשבה בסופו של דבר, והיא הופכת לנייטרלית ובסופו של דבר דועכת. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית