חייבת לדבר על זה לאחר ששתקתי הרבה זמן

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/11/2023 | 19:19 | מאת: נויה בר לב

איך אני יודעת מה הטריגר שבגללו נהיה לי אוסידי? אני באמת רוצה לדעת כדי לטפל בזה. למשל התחלתי לפחד שאני יכולה להיות לסבית יום אחד - איך אני יודעת למה אני מפחדת מזה? אני מפחדת לגלות מה הטריגר וללמוד על עצמי יותר ולדעת שאולי אני נמשכת לנשים ולא ידעתי את זה. תהליך החשיפה מפחיד אותי כי אני מפחדת להאמין לזה או להכיר בזה שאני נמשכת למרות שלא נמשכתי אף םעם

היי נויה, הטריגר שגרם להתפרצות ה-OCD הוא לא רלוונטי לפתרון הבעיה, שכן זה יכול להיות כל דבר. אנחנו שומעים על אנשים שיצאו מהארון כל הזמן, ויש חשיפה גבוהה כיום לתכנים להט"ביים. בנוסף, התוכן הספציפי של האובססיה לא משנה, מאחר שאם האובססיה לא הייתה סביב הנושא הזה, היא הייתה סביב נושא אחר - הנטייה לפתח OCD היא אישיותית. לכן, ממליצה להתמקד בפתרון שקשור בהפחתת סימפטומים, ולא בסיבה. ואגב, גם זה נובע ממחשבה טורדנית - הרצון "לדעת מה גרם לזה" כדי שתדעי בוודאות שאת לא לסבית וזה "רק OCD". זהו צורך לקבל אישור, שעדיף לוותר עליו. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית