ילדה שנמאס לה ורוצה לדעת מה ישלה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

11/11/2023 | 18:59 | מאת: ילדה מסובכת שנמאס לה כבר

אם יש לי אוסידי לצורך הדוגמה h - ocd האם לגיטימי שלא יהיה לי חשק להכנס לשום מערכת יחסים או כבר לא יתלהב משום גבר ? למרות שבתוך תוכי אני רוצה זוגיות וחתונה אבל אני לא מצליחה להתרגש מאף אחד כי אני מוטרדת כל יום כל החום

שלום לך, כל סוג של OCD שהוא לא צריך למנוע ממך לחיות אך החיים כפי שאת רוצה לחיות אותם. את יכולה להחליט שאת לוקחת שליטה על החיים שלך, ולא ה-OCD. בצורה זו, את תופסת שתי ציפורים במכה אחת - גם משיגה את מטרותייך וגם מנצחת את ה-OCD. לא כדאי לנסות להרגיש משהו לאף אחד בכוח. תני לזה לזרום באופן טבעי. שבוע טוב,

11/11/2023 | 21:31 | מאת: אני

אני מבינה מה שאת אומרת אבל כאילו כשזה מגיע להפגש זה לא זורם כזה אני מאד נמנעת מלהיפגש כי אני גם מתביישת ומפחדת מזה שהוא יראה אותי ומה אם לא יאהב את מה שהוא רואה ? גם האוסידי לדעתי מונע ממני להתלהב ממישהו כי אני בתקופה מאד קשה ומבולבלת שאני מנסה לפענח את האוסידי שלי

הרבה פעמים ה-OCD מהווה "תירוץ" לא לצאת לדייטים או להתחיל קשר, כשלמעשה קיימת בעיה אחרת שמונעת קשר (כמו חוסר ביטחון שלך, חרדה חברתית). כדאי להבין גם את הבעיה הזו ולנסות לכוון לפתור גם אותה, ובכל מקרה ה-OCD לא צריך להוות גורם הימנעות. הניסיון "לפענח את האוסידי שלך" נשמע לי כמו טקסים מחשבתיים, לא מומלץ לעשות אותם וכדאי להפסיק לנסות "לפענח". בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית