יש לי כל הזמן מחשבות טורדניות שמיוחסת לחבר שלי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/11/2023 | 01:03 | מאת: אנונימית

האם הוא מרגיש משהו למישהי שהייתה ידידה שלו. ולמרות שהם לא בקשר, הוא התרחק ממנה בשבילי. אני כל הזמן מנסה לפענח האם הוא הרגיש אלייה משהו כל פעם שהיא נמצאת בסביבה, או שמזכיר את השם שלה, אז אני מנסה לפענח כל הזמן אם זה אינטואציה או סתם ocd אן שאני חושבת שאם ונפרד, הוא ילך אלייה ואז צדקתי ולא סמכתי על האינטואציה וזה עושה לי ממש חרדה. אני סומכת עליו, והוא מראה רצינות בקשר אלי אבל כל פעם שאני חושבת על הנושא הזה זה ממש מטריד אותי

היי אנונימית, כדאי שלא לנסות להבין מה פשר המחשבה, שכן זה רק יגביר את הספקות. זה נשמע שבתוך תוכך את יודעת שמדובר בקנאה מוגזמת ושהיא שלך ולא ממש קשורה אליו. חוץ מזה, אי אפשר לפענח את מחשבותיו ורגשותיו של האחר באמצעות חשיבה על הנושא וניסיון לפתור זאת בתוך הראש. לכן, מומלץ להתנהג רגיל ולא להפגין חוסר אמון או קנאה כלפי חוץ. בסופו של דבר, המוח "מתיישר" עם ההתנהגות - בתנאי שאת גם לא עוסקת במחשבות האלה ולא נותנת להן מקום. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית