הדחקה והימנעות שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/11/2023 | 23:48 | מאת: מור

היי לאחרונה אובחנתי עם hocd אם אני נמנעת מלחשוב על בנות או לנסות לדמיין את עצמי עם אישה זה אומר שאם אני נמנעת מזה אז אני רוצה את זה פשוט מכחישה? אומרים שמי שנמנע או מפחד כנראה מדחיק את זה בבפנים שלו. אני לא יודעת מה זה אומר ולפעמים זה עושה לי גועל לפעמים אני כבר מיואשת ומנסה לדמיין ואז נגעלת

היי מור, זה נשמע שכל ההתנהלות שלך סביב המחשבה היא פשוט ניסיון להימנע ממנה, מאחר שזו מחשבה מפחידה. גם עצם השאלה שלך אליי היא סוג של ניסיון להרגיע את עצמך. ההמלצה היא לא לנסות להירגע - אלא לנסות לקבל את המחשבה כמו שהיא, לא להתווכח איתה ולא להימנע ממנה. כמובן, אין גם צורך לנסות לדמיין את עצמך עם בנות - כי זה פשוט יהיה "טקס" של בדיקה האם את נמשכת או לא - וגם זה לא מומלץ. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית