מחשבות טורדניות על פענוח או משמעות חלום

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/11/2023 | 18:47 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר לויט! בזמן האחרון יש לי מחשבות טורדניות לגביי "משמעות" או "פענוח" או "סווג" של חלומות שיש לי. אתן לך דוגמא לחלום "בלהות" הייה לי חלום שאני מאיין "חייל" שנלחם או נירדף על ידיי "שכירי חרב".זה הייה חלום דיי מפחיד ולא נעים דוגמא לחלום "מוזר" הייה לי חלום שהייה עקרב בדירה שלי ורציתי לתפוס אותו אבל פחדתי להיעקץ ואז הגיע איזה מומחה לחרקים שתפס את העקרב ונעקץ ואז התעוררתי. דוגמא לחלום "רגיל" הייתי באיזה קורס עם קבוצה ולאחר מכן הסתובבתי במקום והשתנתי ואיזה אדם העיר לי ואז הלכתי לתא שירותים.ולאחר מכן נכנסתי לאיזו מעלית ופחדתי "להיתקע" ואז התעוררתי. יש לי מחשבות טורדניות לגביי "זכרון" או "פענוח" של חלומות ואני מרגיש כשיש לי סטרס או מתח נפשי אז יש לי יותר חלומות רעים או סיוטים וגם יש לי אינסומנייה שקשה לי להירדם ויש לי שינה לא רציפה. מצפה להתייחסותך. תודה

שלום לך, כשאנחנו מייחסים חשיבות לחלומות שלנו, אנחנו יכולים להיות מאוד מוטרדים מהם. למעשה, חלומות הם כמו מחשבות אקראיות שעוברות לנו בראש, כולל זכרונות, פחדים וכדומה. כדאי להתייחס אליהם כפי שמתייחסים למחשבות שלנו - כלומר לא לייחס להם חשיבות יתר. כל אדם שנמצא בסטרס עשוי להתקשות יותר לישון, ולחוות חלומות רעים. אפשר לטפל בסטרס עצמו, אם אתה נמצא בטיפול פסיכולוגי, וכתוצאה מכך תושפע לטובה גם השינה. שבוע טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית