מחשבה אובססיבית על מראה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/10/2023 | 10:37 | מאת: רינת

שלום, רווקה בת 36 חןזרת בתשובה. יש לי בעיה שכל פעם שאני יוצאת עם בחור אני בוחנת אותו לפרטי פרטים, מתמקדת בחלקים ספציפים בפנים שלו ובדרך כלל לא אוהבת את המראה החיצוני ואז קשה לי להמשיך, זה ככה עם 98 אחוז מהבחורים. בנוסף אני מתמקדת במראה החיצוני של רוב האנשים, גם של ילדים ותינוקות, מסתכלת וחושבת אם הם יפים או לא יפים. מסתכלת על חלקים ספציפים בכל אחד. לגבי עצמי אני לא הכי מטופחת אבל חושבת הרבה על המראה החיצוני שלי ואיך אנשים רואים אותי ואם אני יפה, אם אני מלאה או לא... ברור לי שזה אחד הדברים שמונעים ממני להתחתן , הדגש על נושא המראה... באור לי גם שבן אדם הוא מעבר למראה אבל לא מצליחה לא להתמקד בזה, לפעמים כל כך מתמקדת שלא שמה לב למה הצד השני מספר... איך ניתן לטפל בזה? אני בגיל שחייבת להתחתן בע"ה כדי להביא ילדים. תודה מראש

היי רינת, אם את רוצה למצוא זוגיות ולהקים משפחה, את לא צריכה לחפש מישהו נטול פגמים, אלא לקבל אותו עם הפגמים שלו. אם המוח מתמקד בהם באופן אוטומטי, נסי להמשיך את הקשר לצד ההתמקדות הזו ולצד הספקות (כמובן לא לבחון אותו באופן מכוון, זה רק מגביר אותם). אם בכל זאת תתקשי ליישם את הדברים, מומלץ לפנות לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי שיעזור לך להפסיק את ההתנהגות הכפייתית ולקבל את בן הזוג כמו שהוא. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית