או.סי.די ומחשבות טורדניות לגביי תעסוקה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/10/2023 | 21:02 | מאת: י.אנונימי

שלום ד"ר לויט בזמן האחרון יש לי מחשבות טורדניות שקשורות להסתגרות בביית "בחוסר מעש" בגלל המצב הבטחוני.למשל:מתיי ייגמר המצב הזה?מתיי אני אחזור לעבודה?איך אני אתמודד מבחינה כלכלית על אובדן הכנסה וחיים במינימום? תודה על התייחסותך

שלום לך, צריך להבדיל בין מחשבות טורדניות לבין דאגות רגילות, שמעסיקות את רובנו בימים אלה (ברמה זו או אחרת) ואינן קשורות ב-OCD. דאגות אלה מובנות וטבעיות מאוד, ואני מציעה להתייחס אליהן בצורה מכילה ומקבלת, כמו גם לאי הוודאות הבלתי נמנעת. עם זאת, אפשר גם להעסיק את עצמך כדי לא להיות עסוק במחשבות ולהישאר בחוסר מעש כל היום. אפשר למצוא תחביבים גם בתוך הבית אם יש קושי לצאת, לעסוק בעבודות הבית כמו סידור, בישול, ניקיון וכו' ולדאוג לעיסוקים נעימים ולהפוגות מצריכת חדשות. נקווה שימים שקטים יותר יגיעו במהרה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית