שאלה (לא מאמינה בכלל ששואלת את. זה)

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/10/2023 | 21:35 | מאת: ללי

בן משפחה (נער) מפחד לגעת בכלים שיש בהם רסק עגבניות אבל לאכול סרטן ולפרק אותו בידיים זה בסדר היה לנו וויכוח האם הוא סובל מאוד.סי.די או שזה משהו אחר תקפו אותו בשולחן ואמרו לו כל מיני דברים על עצלנות וכזה האם זה קשור להפרעה או שהוא באמת יכול להתגבר על זה

היי ללי, אני כמובן לא יכולה לאבחן מישהו בצורה כזאת... אם אתם חושבים שהוא סובל מהפרעה כפייתית, וכמובן אם הוא מוכן לכך, אפשר לפנות להתייעצות עם איש מקצוע שישוחח איתו לעומק ויאבחן את הבעיה - וגם יציע טיפול מתאים. כל זה צריך להיעשות תוך הכלה ואמפתיה, בניסיון לא להעביר ביקורת וליצור מריבות - שיקטינו את הסיכוי לשיתוף הפעולה שלו. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית