משיכות מסיביות מהשיער

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/10/2023 | 14:32 | מאת: לימור

הייי כל פעם שאני בלחץ או לא בלחץ זה כבר חלק משגרת היום שלי אני מושכת את השיער מהראש נוגעת בקצוות מפוצלים וזה עושה לי נחת ורוגע אבל כבר התחילו לי קרחות לצערי הבנתי שיש לזה שם. איך אפשר להפסיק עם זה באופן טבעי? אני יודעת שזה לא טוב אבל מה אפשר לעשות אני ממש עצובה

היי לימור, תלישת שיער כפייתית (כאמצעי הרגעה) נקראת טריכוטילומניה. בהחלט אפשר להפסיק אותה באמצעים התנהגותיים, כמו מציאת תחליפים להרגעה עצמית וויסות רגשי, פיתוח המודעות לתלישה במקום שתהיה אוטומטית - וניסיונות לעצירתה מתוך רצון. כמו כן, אפשר לרכוש אביזרים שיעסיקו את הידיים, מאחר שהתופעה קשורה באי שקט באזור הידיים בדרך כלל: כדורי ספוג, ספינר, פופ-איט וכו'. את כמובן יכולה לקבל עזרה בצורה מסודרת באמצעות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (טיפול CBT), שילווה אותך בתהליך ה"גמילה" מהתלישה ויספק לך את הטכניקות בליווי מקצועי. נקווה לימים שקטים יותר. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית