איך יודעים שמדובר במחשבה טורדנית ולא במשהו אמיצי?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/10/2023 | 18:55 | מאת: נריה שלמה

כבר שנה משהו מטריד אותי מאד. שמו hocd ממה שאני מבין אך איך יודעים שמדובר במחשבה טורדנית כשמה כן היא ולא באמת - ושמא לא מדובר בשינוי שאני עובר או חס ושלום אמת ? לפעמים היא מרגישה כל כל אמיתית אשמח לעזרתך במיוחד בימים קשים אלו

היי נריה, כל מחשבה טורדנית מרגישה אמיתית ברגעים מסוימים, אחרת היא לא הייתה טורדנית, אלא נעלמת כלעומת שבאה. אי אפשר "לדעת" בוודאות שהמחשבה לא אמיתית. כלומר, אתה יודע זאת, אבל תמיד יש ספק. ואת הספק אי אפשר להסיר. הדרך הנכונה להתמודד עם המחשבות היא לחיות כאילו הן לא קיימות, ולא להתייחס לספק. כלומר, לצאת עם נשים כרגיל, ולא לנסות לקבל תשובה. נקווה לימים שקטים יותר. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

12/10/2023 | 14:00 | מאת: שוב נריה שלמה

תודה על התשובה! למה אי אפשר להסיר? הרי לא לכולם יש מחשבות כאלנ למה רק לי כן ועוד מחשבה על נטייה מאיפה זה יכול להגיע ?

את הספק אי אפשר להסיר, כי זהו טבעו של ה-OCD. לכן הבעיה הזו מכונה לעיתים "מלכת החרדות". ואם תעיין בפורום הזה - אפילו רק בשאלות שבעמוד מתחתיך, תראה שכמעט כולן עוסקות במחשבות כמו שלך, כך שזה בהחלט לא נכון ש"רק לך" יש אותן. "מאיפה זה יכול להגיע" - ראה תשובתי לעמית, כמה שאלות מתחתיך (עניתי על אותה שאלה בדיוק רק השבוע).

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית