מחשבות טורדניות וחרדות לגביי "מצב הבטחוני" רגיש במדינה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/10/2023 | 20:01 | מאת: האדם הניאנדרטלי

שלום ד"ר לויט בזמן האחרון בעקבות "המצב הבטחוני" יש לי חרדות למשל כשיש אזעקה או התרעה וגם יש לי מחשבות טורדניות שמפריעות לי לשון כמו:מה יקרה עם תהייה אזעקה בליילה ואתעורר בבהלה?אני מרגיש שזה מפריע לי ומלחיץ אותי ומקשה עליי על התפקוד היומיומי. תודה על התייחסותך

שלום לך, מחשבות שליליות ומפחידות לגבי המצב הבטחוני במדינה הינן דבר נורמלי ושכיח בימים אלה. אפשר לומר שכולנו באותה סירה. אם אתה גר באזור רגיש - על אחת כמה וכמה. יש אפשרות לישון בממ"ד או בחדר מוגן, כדי שלא תצטרך לצאת מהמיטה בלילה אם תהיה אזעקה - וגם אם תתעורר ממנה תוכל לחזור לישון (הוכח כיעיל מאוד במלחמות קודמות...). חשוב לזכור, שגם אם יש אזעקה במהלך היום ותצטרך להיכנס למרחב מוגן, הסיכוי של אדם ספציפי להיפגע הוא סטטיסטית קטן מאוד. כדאי גם להעסיק את עצמך ככל האפשר, אם אתה עובד אז להמשיך בשגרת עבודה (אפילו מהבית) ולעסוק בתחביבים. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית