מרגישה מוזר ומציק כלכך

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/10/2023 | 09:01 | מאת: עמית

היי דוקטור ! יש לי חברה ממש טובה שאנחנו כל הזמן ביחד . ובחודשים האחרונים נכנס בי פחד וחרדה מלהיות לחסבית וכל פעם אותה חברה אומרת לי משפטים מוזרים כמו ״לכל כמקומות שצריך לבוא נם בן זוג אני באה איתך״ ״אנחנו כמו זוג״ ועוד דברים כמובן שהכל בצחוק. כשהיא אומרת את זה אני נרתעת ולעיתים לא מרגישה כנוח להיות לידה כי כל פעם שאני רואה אותה יש לי את המחשבה הזו ואני נרתעת מלחבק אותה וכל זה . למה זה קורה לי ???? היא חברה ממש טובה שלי כמו אחות ואני לא רוצה להתרחק ממנה בגלל זה , אבל המחשבות האלה לא עוברות וזה מלחיץ !! לצה אני בכלל חושבת שאני כזאת אם אני לא ולא הייתי אף פעם במחשבה כזו רק פתאום באמתע החיים כששמעתי סיפור על מישהו אז התחלתי לדאוג ולחשוב ככה . כל אמירה שלה מלחיצה אותי ואני מפרשת את זה כאילו היא רוצה אותי ן בתכלס זה לא הגיוני אבל זה מה שהמוח שלי משדר ישר שהיא קורלא לי ליים שלי או משהו

היי עמית, אם פנית לפורום הזה, כנראה שאת יודעת שמדובר בסוג של אובססיה. חלק גדול מאוד מההודעות בפורום עוסקות ספציפית בסוג הזה של האובססיה, את יכולה לקרוא ולהזדהות - וגם להבין טוב יותר ממה את סובלת. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

06/10/2023 | 10:08 | מאת: שוב עמית

כן אני מבינה שמדובר בסוג של אובססיה אך לא מבינה מנייין היא מגיעה ? יש בסיס ? אני אכן רואה שחלק גדול מאד מהשאלות שנשאלות זה על נטייה אבל מדוע? מניחה שכל מי שכותב הוא סטרייט שמפחד לגלול שהוא לא אבל מאיפה ההפרעה הזאת… זה מנ שמעניין

היי עמית, בעיקרון, כל מחשבה טורדנית מגיעה מתוך חוסר הרצון לחשוב אותה. אם אנשים פוחדים מאוד ממשהו, הם יחשבו עליו כל הזמן - כי המוח יתפוס אותו כסכנה. ספציפית ב-OCD הפחדים סובבים סביב הפחד לאבד שליטה, ולרוב לעשות משהו לא מוסרי או לא מקובל בחברה. מאפייני אישיות שקשורים לכך הם בדרך כלל פרפקציוניזם ומוסריות יתר - הרצון להיות "בסדר" בעיני כולם.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית