משיכה בשיער ואז מחשבות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/10/2023 | 20:15 | מאת: לינוי

הייי דוקטור שרון היקרה !! שמי לינוי ולפני חצי שנה התחלתי למשוך שיערות מהשיער בראש, והדבר היה מקל עליי.. אם לא הייתי עושה את זה אז הייתה בי תחושת מתח לחץ וסטרס . תוך כדי שאני עושה את זה במהלך הזמן עלו בי מחשבות מלחיצות כמו למנ אני לא מצליחה להימשך לאדם ספציפי שהכרתי ואז אמרתי אולי אני לסבית ומאותו רגע זה לא עוזב אותי ואפילו נראה אמיתי. יש הפוגות זאת אומרת זה לא מעסיק אותי כל היום אבל זה כן מעסיק מה זה ?

היי לינוי, תלישת שיער כפייתית נקראת טריכוטילומניה, וגם זו סוג של הפרעה על הספקטרום האובססיבי. ואם פנית לפורום הזה עם שתי השאלות, אני מניחה שאת יודעת שגם המחשבות שיש לך הן בתחום האובססיבי, ובעיות אלה הן "קרובות משפחה". ניתן לטפל בשתי התופעות באמצעות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (טיפול CBT), שנותן מענה וכלים מצוינים להתמודדות ולפתרון. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית