מחשבה הזויה שצצה פתאום בגיל 24

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/10/2023 | 09:46 | מאת: אביב כהן

שלום רב ד״ר שרון היקרה בראש ובראשונה ולפני שאפיל עלייך את הצרה שליי - אני רוצה לומר לך שאת מצילה פה אלפי אנשים מתוסכלים ועל כך מוקיר לך תודה ענקית אני רוצה לשאול משהו שמטריד אותי כבר חצי שנה ופתאום !!! לפני 7 חודשים בערך חברים של אמא הגיעו אלינו עם הילדים שלהם שיחקנו והכל היה טוב (חייב לציין עכשיו שהכרתי מישהי בתקופה הזו והרגשתי שאין לי משיכה אליה ועלה לי הפחד הזה שמה אני לא אצליח להימשך לאף אחת יותר או מה קרה לי פתאום) בין כל המחשבות האלה פתאום אחד מהילדים סיפר שהוא יצא מהארון מאותו יום אותה מחשבה נדבקה בי והתחלתי להשליך את זה על זה שאני בעצם הומו וזו הסיבה למה אני לא מצליח להיקשר ומאז הכל היסטוריה לא הצלחתי לצאת מהמחשבה הטורדנית הזאת היא מגיעה אליי כל פעם מחדש בכל מיני רבדים אם זה בזה שאני מסתכל על בחור ופתאום אומר יאו מה הסתכלתי עליו או בזה שאני כבר איבדתי את המשיכה בכללי אני לא יודע למי אני נמשך. אציין שאני אדם די חרדתי כל מצב בחיים אני מנתח מהקטן לגדול אם אמרו לי משהו אני ישר אומר מה למה אמרו לי או שלצורך הדוגמה פעם אחת הייתי עצוב אז אמא אמררה לי למה אתכ נראה ככה מוזר ואז אכלתי סרט על זה שהיא אמרה שאני נראה מוזר אמרתי מה אני מתחיל לעכל שאני נמשך לגברים ואולי בגלל זה שמים לב עליי ושוב חשוב לי לציין שמעולם לא הייתי באקט או בקשר עם גבר לא נמשכתי זה לא מעניין ולא כי אני הומופוב פשוט כי אני רואה את עצמי חי עם אישה ומביא איתה ילדים. המחשבה הזו צצה בלי סיבה ואני מנסה לאבחן את עצמי האם יש לי אוסידי אבל חלק מהתסמינים אין לי וחלק יש לי ככה שזה עוד יותר מסתבך אותי האם מדובר באמת או בחרדות ופחד מלהיות כזה או שאני בכלל לא יודע!! דיברתי עם מישהי והיא אמרה שזה נפוץ לאכול סרט בגילאים 20-24 על הטייה מינית כי הנפש מתחילה להתבגר ולהבין דברים אז מה זה אומר? היא הפחידה אותי כי מה זה להבין דברים ולהתבגר אני הרי יודע שאין לי משיכה לגבר אז מה הקשר בכלל?? בקיצור, אני אכול סרטים זה הורס לי את התפקוד ואת שגרת היום, אני בתי מצב רוח כת היום וכמה שאני מנסה לחשוב על דברים חיוביים תמיד המחשבה הזו תכנס בצורה כפייתית לחיים גם כשאין לכך שום סיבה ! מנ גם אני נורא חושש שזה עוצר לי את החיים מלהכיר בחורה זה ברמה שאין לי כח להרים את עצמי מהספה לדייט כי אני מפחד מהמחשבות המעופשות האלה! שאלה אחרונה ואשמח לקבל עליה התייחסות - כתבת פה לאנונימי בעבר שגיי לא היה מפחד אילו היו לה מחשבות כאלה אבל אולי הוא כן היה מפחד לדעת? או שלא? אני מבולבל אשמח לתשובה !!

היי אביב, שמחה לשמוע שאתה מפיק תועלת מהפורום ושהוא עוזר לך. נראה לי שיותר מכך שאתה מחפש "לאבחן" את עצמך, אתה מחפש אישור לכך שאתה לא באמת גיי. הדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא להפסיק את חיפוש האישור, מאחר שאי אפשר באמת להסיר את הספק. לכן גם השאלה האחרונה מיותרת - אין טעם לדעת מה באמת אדם גיי מרגיש וחושב - זה לא רלוונטי, ואתה רוצה לדעת זאת רק כדי לקבל את האישור שאתה לא כזה. בנוסף, מומלץ בחום להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), מאחר שהמחשבות האלה לא חולפות מעצמן וכדאי לקבל כלים מדויקים יותר להתמודדות איתן. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

04/10/2023 | 19:49 | מאת: שוב אביב כהן

תודה על המענה! דוקטור אבל זה לא לגיטימי שארצה לאבחן את עצמי? ואם הייתי בטוח בנטייה המינית אז למה יש ספק בכלל?? את רואה.. הרבה שאלות, זה מבלבל

אני חושבת שאתה כבר יודע מה האבחנה שלך. לכן, אין טעם לעסוק בזה יותר - זה פשוט חיפוש אישורים חוזר ונשנה. כשיש OCD, הספק פשוט קיים שם, וגם אין טעם לשאול את עצמך "למה יש ספק" - אלא רק לקבל את זה שהוא שם. כל עיסוק היתר בזה הוא טקסי, ורק מחמיר את הבעיה.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית