מחשבה טורדנית שהתחלפה במשהו אחר

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/09/2023 | 19:38 | מאת: סובלת

שלום ישלי רק שאלה בנוגע למחשבה טורדנית אני לא מבצעת שום טקסים או במידה וכן או לא פשוט מוזר לי אני עושה את המשימות והכל וביום שישי ליטפתי את הכלבה שלי יותר מידי כנראה ושטפתי ידיים המון כי המחשבה של הפחד מדברים התחלף מפחד לליטוף של הכלבה הליטוף הפך אצלי למשהו טקסי שאני קמה בבוקר אומרת לעצמי אל תלטפי ואז מלטפת שוטפת ידיים שוב חוזרצ ללטף כי עובר לי בראש פחד מללטף אותה כי אני מלטפת אותה בבטן ואצל הכלבים הכל קרוב גם האיבר מין ןלכן אני מפחדת לא לשטוף ידיים במידה וגם נגעתי באיבר כשליטפתי בבטן האם להימנע מללטף או להגיד לעצמי ללטף פחות? כי זה מאוד מאוד טקסי אני חשוב לי להמשיך הלאה במשימות שלי וזה תוקע אני קמה בבוקר חושבת על ללטף אותה כל כמה דקות מלטפת אותה ואז שוטפצ ידיים ואומרת אל תגעי בה עכשיו ואז יש שוב ספק ואז הכל פאקינג חוזר על עצמו וזה נורא קשה לשים על זה דגש האם ללטף פחות כי כל פעם שאני רואה אותה אני מלטפת אותה וזה גורם לי לחרדות.. ואני מאוד רוצה להמשיך במשימות שלי הדבר הזה תקע אותי אחורה.

26/09/2023 | 19:39 | מאת: סובלת

פשוט הכל מעסיק אותי סביב זה ברמה שאני רואה אותה ומלטפת אותה קשה לי להתעלם מזה או הולכת לחדר ללטף אותה משהו השתבש שם.

27/09/2023 | 09:18 | מאת: סובלת

שמתי לב שכאילו זה רוצה לחזור לאותו מעגל קמתי משינה פחדתי ללטף אותכ ליטפתי התפניתי שטפתי ידיים באתי לחדר ואז שוב נגעת בה ונגעת במגבת החלפתי מגבת חבל שעשיתי זאת רציתי להחליף גם את השנייה שאיך שבאתי שוב נגעתי בנ וצריך להחליף כי זה מאוד קשה אבל מתאפקת שלא..איזה באסה איך זה פתאום בא לי

29/09/2023 | 12:39 | מאת: סובלת

והאם אני יכולה שוב לחזור למסלול לאחר שביצעתי חטא מידי פעם בטקסים לא תמיד אני עושה יש פעמים שאני מצליחה להתגבר החלפתי מצעים כי הייתה מחשבה שנגעתי בשתן? שטיפות ידיים מרובות חיטוי טלפון ידיות מידי פעם טקסים מחשבתיים אפשר שוב לחזור למסלול? מרגישה אשמה ושלא אוכל לעזור לעצמי

29/09/2023 | 12:43 | מאת: סובלת

ומרגיש לי עכשיו בגלל הטקסים שביצעתי בגלל שאיכזבתי אןתך שנגעתי בכל הדברים שאני מפחדת מהם ושהכל מזוהם ושלכלכתי את הכל ולא שלטתי בעצמי ואני מנסה לחזור מחדש...

היי סובלת, אני חושבת שאת יודעת את התשובה לשאלה הראשונה שלך... וכמו שאמרתי - תמיד אפשר לחזור למסלול. וכמובן יותר קשה לעשות זאת ללא טיפול סדיר, הכל תלוי למעשה בהשתדלות שלך. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

01/10/2023 | 18:17 | מאת: סובלת

כן כמובן שזה שאלות את יודעת שרק נותנות קצת שקט אבל לא את הטיפול טיפול זה משהו שצריך לחזור ולעשות אני גם מקווה שמצבי הבריאותי ישתפר אני כן עשיתי טקסים כמו שאני שואלת אותך אני שואלת רופא בפורום אחר ואת בן זוגי למרות שלא רציתי בכך והעברתי מגבון על השירותים כי הרמתי נייר שנפל על הרצפה ובגלל שהוא היה מלוכלך ממים ונגע באסלה רציתי לנקות אני משתדלת לעצור ולא לנקות יותר מזה עד אז תודה רבה על הכל שרון

01/10/2023 | 18:20 | מאת: סובלת

והאמת שלגבי ליטוף אם הליטוף גורם לי למחשבות שכל שנייה נגעתי ואחרי שטיפת ידיים נגעתי בכלבה ואני בחרדות וזורקת מגבת וכאלה האם כדאי לגמרי לא ללטף ולהתנזר מזה או להוריד? כי את האמת שאני מנסה ביני לבין עצמי להבין אם כן כדאי או לא כי זה כבר עבר למצב שזה התחלף קצת בזה ומהבוקר אני חושבת ללטף אותה

אם להתנהג רגיל פירושו ללטף, אז כמובן שצריך ללטף. אין טעם להימנע מכלום. וזה לגמרי לא טוב לשאול רופא או את בן הזוג שלך, אלה בקשות אישור לכל דבר

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית