חרדות וhocd או נטיה מינית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/09/2023 | 18:51 | מאת: אנה

היי , שנים שאני מסתןבבת עם השאלה האם אני לסבית. לפעמים זה כמו קול בראש שאומר לי ״את לסבית״. בהתקף הראשון הרציני שחוויתי לפני כ8 שנים הייתי בזוגיות עם גבר ופתאום עלו לי מחשבות שאני לסבית והתחלתי לחקור את העבר שלי, פתאום הבנתי שאולי בעצם היו לי רגשות לבנות בילדות שלי, או שגם בתור נערה הרגשתי לפעמים זאני נראית לסבית או שחושבים שאני לסבית. לאורך כל החיים נמשכתי לגברים וכיום אני נמצאת בזוגיות כמה שנים עם גבר שאני אוהבת ונמשכת אליו. ועכשיו חזרה תקופת החרדה והמחשבות- איך אני יכולה להתחתן איתו אם אני לסבית? איך אני יודעת אם אני לסבית וכו מחשבות שאינן פוסקות. קראתי כל פיסת מידע באינטרנט וסוג של אבחנתי את עצמי עם hocd אבל עדיין מפחדת שאני בכלל בהדחקה ושאולי באמת נמשכתי לנשים בעבר ואולי באמת אני לסבית. אני יודעת שלא אקבל אבחנה כאן בפורום אבל בכל זאת אולי תוכלי לעזור לי. האם התחושות הללו הגיוניות לhocd

26/09/2023 | 18:56 | מאת: אנה

נמחקה ההתחלה- לפני כ8 שנים חוויתי התקף ראשון של חרדה בנושא האם אני לסבית. התחלתי לחקור את העבר שלי והבנתי שהנושא היה גם בנעורים שלי- פחדתי להיראות לסבית, חשבתי שחושבים שאני לסבית, היה לי כמו קול פנימי שאומר שאני ךסבית בגלל שיש לי קרובת משפחה לסבית. תוך כדי התחקור הבנתי שאולי הרגשתי רגשות לבנות. אבל תמיד גם לבנים. כולל התאהבויות ומערכות יחסים רציניות. היום נמצאת במערכת יחסים כבר כמה שנים עם גבר שאני אוהבת ונמשכת אליו ומרגישה שהוא הבית והשקט שלי ובכל זאת לא מצליחה לשחרר את הנושא וסובלת מחרדות. האם הדבר הזה הגיוני כhocd? תודה רבה

היי אנה, זה נשמע שאת אכן סובלת מ-HOCD, אם כי התשובה שלי לא תרגיע אותך לאורך זמן - ואת תמשיכי לחקור עם עצמך האם את באמת לסבית או לא. עצה שלי - תנסי להימנע מהחקירה ולתת למחשבות האלה להיות, אם ממשיכים לחקור ולנהל עמן דיאלוג הן מתחזקות. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית