מחשבות טורדניות לגביי :"מיפגשים חברתיים"

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/09/2023 | 13:37 | מאת: פלוני אלמוני

שלום ד"ר לויט בזמן האחרון יש לי כל מיני מחשבות טורדניות לגביי "מיפגשים חברתיים" או "קהילתיים" שאני מעדיף "להימנע" או "לא להגיע" לדוגמא:אני מתנדב "באירגון מסויים והזמינו את המתנדבים להרמת כוס לכבוד החג והיו לי מחשבות טורדניות כמו:אני מרגיש לא בנוח בקירבה לאנשים או כשאני נמצא "בציבור" ולכן "לא מתחשק לי" לפגוש אנשים "שאני מכיר" מההתנדבות או שיש לי מחשבה טורדנית כמו:אני מרגיש שאני "לא מסתדר" עם אנשים מסויימים שמיתנדבים יחד איתי ולכן אני רוצה "להימנע" מלהגיע למיפגש חברתי. או שיש לי מחשבה טורדנית כמו:ידוע לי שמגיעות נשים "מבוגרות" או בחורות שהן "לא לטעמי" שמיתנדבות באירגון ולכן אני מעדיף לא להגיע למיפגש החברתי. מה ההתרשמות שלך ממני וממחשבות טורדניות כאלה? תודה על התייחסותך המקצועית

שלום לך, אתה מתאר פה מחשבות שקשורות לחרדה חברתית (כמו בהרבה פוסטים אחרים) ולאו דווקא לטורדנות. הדרך הכי טובה להתמודד עם מחשבות כאלה היא לא לתת להן להשפיע לך את ההתנהגות - פשוט לא להימנע. עם הזמן אתה מגלה שמפגשים חברתיים יכולים לעבור בצורה טובה ולא מאיימת כמו שחשבת. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית