מחשבות טורדניות לגביי טיפול במירפאה ציבורית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/09/2023 | 17:08 | מאת: י.ב

שלום ד"ר לויט אני מטופל במירפאה לבריאות הנפש.אובחנתי עם או.סי.די. לאחרונה שייכו אותי "למטפלת" שהיא מאיין "מיתמחה" וזה גרם לי למחשבות טורדניות כמו:האם המטפלת היא מספיק "מקצועית" או "מיומנת" בשביל להבין את הבעיות שלי?האם אוליי כדאי לי לבקש מטפל שאיננו מיתמחה?האם יש לי בכלל זכות לבחור את "מיגדר" המטפל?(נניח אני מעדיף שזה יהיה גבר ולא אישה) מה את חושבת על מחשבות טורדניות שקשורות לטיפול נפשי או טיפול מירפאתי?תודה

שלום לך, למיטב ידיעתי, במרפאות ציבוריות לבריאות הנפש, בהן הטיפול ניתן ללא תשלום, אין לך אפשרות בחירה בכלל. בדרך כלל התורים הם ארוכים, ואתה מקבל את מי שפנוי לטפל בך באותו הרגע - בין אם מדובר במומחה ובין אם במתלמד/מתמחה. מצד שני, זה הופך את ההתלבטויות למיותרות - מאחר שלא משנה מה תחשוב, גם כך אין לך מה לעשות בנידון. אפשרות בחירה יש לך בהחלט במסגרת של טיפול פרטי - אבל זה כמובן עולה כסף, ואולי מוסיף להתלבטויות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית