פטיש אצל בחור בן 20

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/09/2023 | 13:49 | מאת: יותם

שלום אני בחור בן 23 נשוי ויש לי משיכה לחיתולים בצורה לא מוסברת המשיכה היא לילבוש אותם ולהרטיב אותם וזה גורם לי למחשבות כפיתיות כל היום על איך אני ילבש חיתולים בלי שיראו [ובאמת שהייתי בפנמיה שמתי חיתולים בלילה] וגם אישתי לא יודעת מזה השאלה אם יש דרך למתן את זה?

שלום לך, קודם כל, כמו שכתבת, מדובר בפטיש. פטיש אינו אובססיה, וההתנהגות היא לא ממש כפייתית אלא דומה יותר להתמכרות. לכן, הפירוש של "למתן את זה" הוא בעצם לטפל בהתמכרות, כך שהדחף שלך (שבסך הכל אתה נהנה ממנו) לא יפריע לך לנהל חיי יומיום רגילים ולתפקד. אפשר לפנות לטיפול CBT שממוקד יותר בהתנהגות התמכרותית, שליטה בדחפים ושינוי הרגלים. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

08/04/2024 | 01:33 | מאת: מאיר

זה דבר נורמלי, יש הרבה כמוך, אתה לא היחיד, אם אתה רוצה, אסביר לך את התופעה, [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית