מפחד שיש לי סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/09/2023 | 05:30 | מאת: מת מפחד

היי אני בן 15 לפני 5 שנים לפתע התחילו לי פחדים של לתת לעצמי בוקסים בעורף ואם אני בבית עם קומות אולי אני יקפוץ מהחלון ואם אני משחק גולות אולי אני יקח אחת ויבלע אני יודע שזה לא סכיזופרניה אבל בחודשיים האחרונים זה סוג של חזר לי ואז התחלתי לקרוא על מחלות לב בגוגל חשוב לי לציין שגם אני מאוד פרנואיד ממחלות כול כאב גרון קטן הייתי בטוח שיש לי סרטן גרון והייתי הולך לרופאה כול חודשיים לעיניננו, אז התחלתי לקרוא בגולל על מחלות לב ופתאום ראיתי שסכיזופרניה היא המחלה הכי קשה התחלתי לבדוק תסמינים שלה ואמרתי לעצמי שזה לא התסמינים שיש לי והמשכתי אללה יום למחרת בתזמון רע חבר שלי שולח בקבוצת וואצפ על רצח שהיה שילד הרג את הוריו כי הוא סכיזופרן ואז קישרתי את זה לעצמי ואמרתי אולי אני רוצה גם להרוג את ההורים שלי אולי אני סכיזופרן וכמובן שאני לא יעשה למישהו דבר כזה בחיים שלי גם לשונאים שלי. יש עוד כמה תסמינים כמו למשל ריחוק מהחברה שלי יש ים חברים בכול מקום ואני תמיד מוקף, השבוע אחי ואני רבנו אז נתתי לו כביכול את המכה האחרונה והוא לא הספיק להחזיר לי וזכרתי שהתסמינים של סיכזורפניה זה אולי אח שלי רוצה לעשות לי משהו ובתוך תוכי אני יודע שהוא בחיים לא יעשה לי כלום אבל זה עורר בי פחד שיש לי את המחלה מה יש לי בבקשה תעזרו לי

שלום לך, הפחד מפני סכיזופרניה הוא מחשבה טורדנית מאוד נפוצה. היא אינה שונה מהמחשבות הטורדניות האחרות שהיו לך, וכנראה שאתה מודע לכך - ולכן פנית לפורום הזה. אני ממליצה כמובן לא לקרוא בגוגל בשום אופן, ולהשתדל להפסיק לעסוק בנושא בכל צורה שהיא. בדיוק כפי שמומלץ להימנע מעיסוק במחלות אם אתה היפוכונדר. כשהעיסוק פוחת, כך גם המחשבות. אם קשה לך להפסיק את העיסוק בכוחות עצמך, מומלץ להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBTׂׂ). שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

02/10/2023 | 02:03 | מאת: מפחד שיש לי סכיזופרניה

תודה על תגובתך שרון אבל את חושבת שזה סכיזופרניה כי אני ממש בלחץ מזה

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית