חוץ מטונף- לא רק אוסידי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

31/08/2023 | 15:00 | מאת: אנונימית

שלום רב ד"ר שרון.. אודה לקבלת מענה. גררנו מזוודה, ואחר כך ראינו שעל הכביש היה גומי ארוך כזה.. מיד חשבתי על הגומי של בדיקות הדם.. אבל אם זה ברחוב, מניחה ששייך לנרקומנים. מספר שעות לאחר מכן, בקבוקי השתייה של הילדים נפלו לרצפה ונגעו בגלגלים. בעלי טוען שאפשר לשטוף את הבקבוקים ולתת לילדים.. שבגלל האוסידי אני זורקת המון דברים. אני טוענת שזה מסוכן ולא רק אוסידי ושעדיף לא לקחת סיכון, בטח לא משהו שיסכן אותם. אודה לעזרתך.. תודה רבה מראש.

היי אנונימית, לפעמים ה-OCD גורם לך לחשוב שכל הפעולות שאת עושה הן הגיוניות. לכן, כדאי ללכת לפי חוק "האדם הסביר" - האם לדעתך אנשים אחרים, שהם הגיוניים וסבירים בסך הכל, היו נוהגים כך. כלומר, האם הם היו רואים את זה כמסוכן עד כדי כך שהיו זורקים את הבקבוקים. אם רוב האוכלוסיה לא הייתה זורקת את הבקבוקים, כנראה שהסכנה נתפסת רק על ידך... שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית