אוסידי בעל מחשבות מיניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

22/08/2023 | 19:09 | מאת: עדנה222

הי שרון, אני מאובחנת עם אוסידי מגיל צעיר. אני קוראת בפורום ועל אוסידי בכלל שקיימות מחשבות טורדניות ודחפים, מעין טקסים כדי להימנע מדבר מה. מה קורה אם הדחף הוא הפוך? כלומר, באה מחשבה מינית על ילד למשל שמגעילה ומפחידה, אבל את מחזיקה את הילד והדחף הוא לקרב אותו אליך, אז את עושה את הפעולה של לקרב. הדחפים האלה גם חלק מאוסידי ? לא מוצאת את זה כתוב באף מקום וזה מטריד.

היי עדנה, קודם כל, אני ממליצה לא לחפש מידע על מחשבות ספציפיות שיש לך - החיפוש הזה מונע מהצורך לקבל אישור שהמחשבה היא עניין מוכר ושהיא חלק מה-OCD, אבל הפחד והספק יופיעו שוב לאחר זמן קצר ביותר. דווקא קיים מידע רב על הנושא ברשת, וגם בפורום זה הנושא חזר פעמים רבות - עצם העובדה שפחד יכול להיראות כדחף. בכל מקרה, כל מחשבה היא לגיטימית. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

23/08/2023 | 10:14 | מאת: עדנה222

אבל לא ראיתי שום דבר על דחפים שהן פעולות. הפעולה עצמה גם נובעת מהמחשבה?

הפעולה עצמה היא טקס. יש כל מיני צורות של טקסים, חלק מהם הם התקרבות לגורם המפחיד במטרה לבדוק האם מסוגלים לזה או לא (חלק מהאנשים למשל מתקרבים לקצה של צוק או מקום גבוה, כדי לבדוק האם מסוגלים לקפוץ).

24/08/2023 | 08:40 | מאת: עדנה222

תודה על המענה. אבל הפעולה הזאת לא עושה אותי אשמה? כי אני אוכלת את עצמי

זה טקס... הוא חסר משמעות. כדאי להתעלם ממנו ולהמשיך הלאה - ולנסות לא לעשות את הטקסים, פשוט כי זה תורם לאובססיה.

29/08/2023 | 09:06 | מאת: עדנה222

תודה רבה על המענה. שאלה אחרונה: אני לא אשמה? אין כאן משהו פסול?

אני חושבת שזו שאלת אישור...

29/08/2023 | 16:47 | מאת: עדנה222

רק תעני לי כבעלת מקצוע. זה ירגיע אותי

זה בדיוק העניין. זה ירגיע אותך למספר דקות, ולאחר מכן הספק יחזור - ביתר שאת. לכן, כבעלת מקצוע, אני לא אמורה לספק אישורים והרגעות. זה חוטא למקצוע שלי.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית