אוסידי ותמונות עולות לעיני

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/08/2023 | 14:42 | מאת: אורן שלום

היי דוקטור סובל מאוסידי המון המון שנים. לפחות 20 מאז ילדותי. בדרך כלל מדובר במחשבות פולשניות ותמונות שעולות לי לראש שהן לא נעימות (חוויתי לפני 13 שנים את התמונות בערך) כיום משום מה כשאני עוצם עיניים (כבר חודש) אני מרגיש שאני רואה "תמונות" שקופצות לי על הרשתית של העיניים העצומות. ממש עוצם עיניים וקופצת לי תמונה שהיתה פעם בעיני רוחי ועכשיו אני רואה כשאני סוגר עיניים. זה מטריד, זה לא נעים, אני לא בטוח מה האכיל את המצב הזה כי נראה שהאוסידי שלי מגיע במניפסט מוזר כשהפחד שלי הוא לאבד שפיות. פעם היה קופץ לראש עכשיו ממש קופץ לעיני העצומות כשאני סוגר עיניים. אני מנסה להתעלם אבל זה מעסיק אותי-מה פתאום זה קורה בגיל 38 אחרי 25 שנות אוסידי פולשני במחשבות וחרדות?

היי אורן, אם ידוע לך שאתה סובל מ-OCD מזה זמן רב, התופעה הזו לא מפתיעה. זו פשוט צורה נוספת של מחשבה טורדנית. מחשבה יכולה להופיע בצורות רבות, גם כדימוי ויזואלי. כשאנשים פוחדים לאבד שפיות, הם מדמיינים לפעמים קולות ולפעמים חזיונות ויזואליים. הדמיונות האלה נובעים ישירות מהפחד להשתגע. אפשר להתייחס לתופעה כמו אל כל מחשבה אחרת - תופעה חסרת שליטה וחסרת חשיבות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית