חייב להבין לאור כל השאלות מחשבות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/08/2023 | 11:15 | מאת: חדש בפורום

היי שרון . אשמח בבקשה לדעת לאור כל השאלות העולות כאן - מדוע אנשים שסובלים ככל הנראה ממחשבה טורדנית מינית, מדוע הם אנחנו מפחדים לדעת שחלילה אנחנו נמשכים לאותו מין ? מאיפה הפחד הזה? מחלילה אמת או שמא הסתרנו את הנטייה המינית או שאנחנו לא מודעים אליה ? מה הסיבות שזה קורה ? כי אני רואה את התופעה הזאת בעיקר אצל סטרייטים האם. יש לזה בסיס ? מדוע זה קורה ? אנשים ששגרת החיים שלהם ונטייתם המינית הייתה ברורה דיה פתאום ביום בהיר שומעים בשורה או מחשבה מתגנבת לראשם ולא עוזבת חודשים האם מדובר בנפש שמנסה להאיר או נפש שאומרת טעיתם עד עכשיו בנטייה ? את הרי פסיכולוגית אני באמת רוצה ומנסה להבין למה זה קורה בעיקר לסטרייטים העיקר לסביות והומואים ירגישו הקלה אבל שזה נוגע לסטרייטים זה כל כך דוחה וגורם לתחושה שעדיף למות מאשר לגלות זאת עלינו

שלום לך, קודם כל, ברור מאליו שהמחשבה הטורדנית לגבי נטייה מינית, כלומר פחד להימשך לבני אותו מין, קיים אצל סטרייטים בלבד - שכן אין סיבה שגיי או לסבית יפחדו להימשך לבני אותו מין, זה היגיון פשוט. המחשבה הזו נוצרת מאחר שעבור אנשים אלה נטייה מינית הומוסקסואלית היא בבחינת "הדבר הכי נורא בעולם" (כפי שכתבת בעצמך) - מסיבות חברתיות-מוסריות (פחד שהחברה לא תקבל, שזה "לא בסדר" וכו'). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית