מחשבות טורדניות שליליות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/08/2023 | 23:27 | מאת: גבר היפוכונדר

שלום ד"ר לויט. אובחנתי עם או.סי.די ללא טקסים "פיסיים". כבר תקופה שיש לי מחשבות טורדניות "שליליות" או מחשבות "אגרסיביות".למשל יש לי מחשבה:אני "שונא" אנשים ונמאס לי מאנשים או מאנשים שאני "מכיר" ולכן אני אתחיל להתייחס "לא יפה" או "להתעלם" מאנשים כאלה או בכלל מאנשים זרים שאני פוגש את כאלה שנגיד סתם יפנו אליי ברחוב. יש לי גם מחשבות "תוקפניות" כמו:אני יכול לריב עם מישהו "שעיצבן אותי" או מישהו שאני מרגיש שעשה לי משהו "לא נכון" בסיטואציה מסויימת(זה לא בהכרך מכוון למישהו ספציפי) או שיש לי מחשבה שלילית שמישהו מכנה אותי בשם גנאי פוגעני במיוחד.אני רוצה לציין שאלו מחשבות מאוד "מפחידות" או "מלחיצות" כי מטבעי אינני אדם אלים או כזה שמיתנהג לזולת בצורה לא יפה ואינני פועל ע"פ המחשבות.אני מרגיש שיש לי מחשבות כאלו כשאני מרגיש לחוץ וכשאני יותר "משחרר" או "רגוע" אז יש לי פחות מחשבות כאלו.אני רוצה לציין שיש לי גם מחשבות קצת "פראנואידיות" לגביי הזולת או "פחדים" שקשורים לתחושת אי נוחות לגביי אנשים או "ריב" עם אנשים מה ההתרשמות המקצועית שלך ממחשבות טורדניות שליליות או "אגרסיביות"? תודה על תשובתך

שלום לך, כבר שאלת אותי פה בפורום שאלות דומות רבות בעבר, וכפי שאמרתי לך - אין צורך לשאול לגבי כל מחשבה ומחשבה, מאחר שגם אם התוכן שונה (והוא לא ממש...) ה-OCD הוא אותו OCD, ויש להתייחס למחשבות באותה צורה בדיוק. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית