שלום שרון בקשר לשאלתי מתחת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/08/2023 | 20:35 | מאת: סובלת מאוסידי

לא יכולתי לרשום את זה בשאלה הקודמת אני באמת אנסה להתאפק ולא לכתוב בפורום ולהגיד לך את זה ביום שני פשוט החרדה הרגה אותי והתישה אותי ישלי פחד מאסלה ברמה קיצונית הפחד הזה עלה היום באלף רמות אחרי שהייתי בשירותים וניגבתי עבר לי בראש שנגעתי עם המגבון ברצפה ולכלכתי את הרצפה אז לקחתי ספריי חיידקים ריססתי על כל האסלה ואז הורדתי את הראש לבחון איך נראית האסלה וכשניקיתי עם המברשת ממש ירדו גושים עם המברשת והורדתי את הראש למטה לכיוון האסלה לראות והרגיש לי שהכנסתי את כל הראש לאסלה וזה עשה חרדה איומה והבחנתי בגושים ובכתמים חומים על הדפנות שכנראה תקופה ארוכה שמה ולא יוצאים ואין איך להוציאם כי ניסיתי וזה עושה לי חרדה ברמות שכל שנייה אני הולכת ונוגעת בדפנות בגלל שזה לא יוצא זה עושה לי שגעת במוח אני מפחדת שאני יושבת באסלה שהיד לא תיגע בתוך האסלה ובדפנות רק כשמורידים את הראש רואים זאת לא באופן כללי אבל זה עושה לי חרדה כל שנייה ישלי דחף לגעת שם ובגלל שזה נמצא שם מרגיש כל שנייה שאני נוגעת שם ונוגעת בכל החפצים ועכשיו הכל מזוהם ולא יודעת מה לעשות... אני בחרדה מאוד גבוהה וביום שני אדבר איתך על זה אבל אני לא יודעת איך להירגע בינתיים.

12/08/2023 | 20:37 | מאת: סובלת מאוסידי

מרגיש לי שבאמת בהכי אמיתי נגעתי בדפנות בגושים ונגעתי בחפצים ובדברים וזה משגע אותי אני לא יכולה להוציא מהראש כי אין לי איך לנקות את זה זה לא משהו שיורד... ניסיתי להוציא זאת בגלל שזה תקופה ארוכה זה לא משהו שאפשר לנקות אןף

שלום לך, נשמע שאת מנסה מאוד להירגע, ואין צורך לעשות זאת. הדבר הנכון לעשות הוא לנסות להמשיך הלאה ללא ניסיונות הרגעה - הם לא יעילים וגוזלים אנרגיות מיותרות. כדאי להמשיך להתנהג רגיל ולעשות את מה שתכננת לעשות באותו יום, ללא טקסים מיותרים - פשוט "לקחת את הסיכון" שמה שאת פוחדת ממנו יקרה, אחרת תיתקעי בתוך לופ שיהיה לך קשה לצאת ממנו. זה בסדר להיות בחרדה, אם לא מתעסקים בה היא בסופו של דבר עוברת לבד. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית