מחשבות בלתי פוסקות ומפריעות על בחור שיצאתי איתו.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

11/08/2023 | 23:25 | מאת: אנונימית

היי, לפני כחצי שנה סיימתי קשר שארך בסך הכל חודשיים עם בחור מסויים. מאז אני במחשבות בלתי פוסקות עליו בצורה שאני מרגישה שפוגעת ומעכבת את ההתנהלות היום יומית שלי, ואפילו מנהלת אותי. אני מבינה למה המחשבות קיימות, יש להן בסיס. זאת אומרת, במצבים בהם אני טרודה/לחוצה/עם כאבים (מתמודדת עם כאב כרוני) אני מוצאת את עצמי מתנחמת על זיכרונות נעימים ואז שוקעת בפטנזיה של מה היה קןרה אם .. כי המוח למד שזה משרה לי תחושה נעימה ומשכחת. או שאני עסוקה בצורה אובססיבית על הרגעים בהם לא ביטאתי את עצמי ולא אמרתי את מה שהיה לי להגיד ונמצאת בלופים מחשבתיים כדי לחזות איך היתה הסיטואציה מתגלגלת אם כן הייתי מביעה את עצמי. או שמוצאת הסברים הגיונים לדברים שלא היו מקובלים עליי וממשיכה להאמין שאין לי מילה רעה אחת להגיד עליו. הדברים האלו כנראה מופעלים ע"י טראומות שלי, והמוח למד לקבל דופמין מהמחשבות הנעימות האלו, אבל הם גוזלות לי זמן ובאות על חשבון דברים אחרים, מטרידות אותי, ולא מקדמות ואפילו תוקעות אותי. ואני מרגישה שזה לא בריא שכדי להירגע ממשהו אני אוטמטית מתחילה לחלום עליו בהקיץ, ולפעמים זה פוגע גם בשינה שלי. איך אפשר להתנתק מהמחשבות האלו ולהפסיק להתעסק בהן? פעמים רבות מצאתי את עצמי שוקעת שעות במחשבות במקום לעשות דברים חשובים שאני צריכה אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי על רקע הכאב הכרוני ובטראומות שמגיעות איתו, אבל לא העליתי את הנושא הזה מתוך הבושה ומרגיש שזה לא רלוונטי ומתגמד לעומת שאר הדברים שאיתם אני מתמודדת למרות שזה מנהל אותי ביום יום

היי אנונימית, אני חושבת שהתשובה לשאלה שלך נמצאת בגוף השאלה - כלומר, כל עוד את מוותרת על דברים אחרים שאת באמת צריכה לעשות (כנראה בנוסף לדברים נוספים, שאת יכולה לעשות למען ההנאה והעניין שלך) לטובת העיסוק חסר התכלית באקס - המוח מקבל מסר ישיר שזהו הדבר החשוב באמת, ולא החיים עצמם. לכן, את צריכה להשתדל ככל שאת יכולה לעשות את המטלות שלך ולחיות רגיל ככל האפשר, במקום לתת במה מיותרת למחשבות האלה. זה הרבה יותר בשליטה ממה שאת חושבת - רק צריך להפעיל פה הרבה כוח רצון והשתדלות. בנוסף, בהחלט אין מניעה ואפילו רצוי לשתף זאת בטיפול. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית