הפרעה כפייתית של גובה חישובים ומדידה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/08/2023 | 00:46 | מאת: אורן

יש לי הפרעה כפייתית לגובה חישובים ומדידה אני כל הזמן שולח לחברים שלי תמונה של כמה שיצאתי בגובה ושואל אותם כמה אני בגובה אני שוכב על מרצפות ומודד את עצמי מדדו אותי יחף ויצאתי גובה 176 ס''מ אני חושב כל הזמן שאני נמוך קומה שאני קטן כזה. מה עושים במצב כזה? אני לוקח לוסטרל 200 מ''ג הפסיכיאטר העלה לי את המינון. וגם הרבה פעמים מסתכלים עליי על הגובה ושמתי לב שמחייכים גם אליי. מה זה אומר? שמה מה?

היי אורן, מה שהכי כדאי לעשות במצב כזה - הוא קודם כל להיות מודע להתנהגויות הכפייתיות שאתה מבצע, ולהשתדל להפסיק אותן לאלתר. הן ללא ספק מזינות את ההפרעה, וככל שתבצע יותר התנהגויות סביב זה כך תחשוב על זה יותר. בנוסף, מומלץ מאוד לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהוגתי (טיפול CBT), שיעזור לך להפסיק להתעסק בגובה שלך ולקבל את עצמך כמו שאתה - הרי הגובה שלך לא ישתנה, והכדורים לא יעזרו לשנות אותו (וגם לא ממש לקבל את עצמך, אלא רק יפחיתו רגשות שליליים סביב העניין). שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית