שלום, רוצה לשאול בבקשה על איזה עניין

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/08/2023 | 20:05 | מאת: סובלת מאוסידי

ערב טוב אני מטופלת שלך אני ממליצה גם על הטיפול שלך למי שמתעניין בכך לטפל בצורה יעילה אני לא יכולה לפרט רק יש משהו שמפריע לי ונתקעתי עליו אני מרגישה קצת הקלה שאני מקבלת את המחשבות כמה שעות שלא נלחמתי עימם אז הרגשתי טוב ועכשיו ניסיתי להיות חכמה גדולה ולהגיד בראש תקבלי אותן.. תחשבי שתיגעי בצואה ותגעי בבגדים וזה הרגיש שהלכתי ועשיתי וזה גרם לי לשחזר ולסטרס מאוד גדול שאני כמה שעות מנסנ להתאפק וזה גורם לי לרצות לכבס ולחטאות הכל אני מנסה באמת להירגע אבל זה מרגיש לי שכן עשיתי דבר כזה מטומטם.. גם כשאני שוטפת ידיים אבל פחות עדיין יש דרך ותהליך אבל כל פעם שאני באה לשטוף ידיים אני מנסה לא לחשוב על כלום ולהגיד לעצמי תחיי את הספק ואז זה מאוד קשה התחושות כי כל פעם כשהייתי נלחמת הייתי אומרת ישר לא נגעתי בצואה כשהייתי באה לשטןף ידיים וזה מאוד מוזר לא להילחם ולשטוף ישר כי אז עובר הספק...

09/08/2023 | 20:06 | מאת: המשך

פשוט מרגיש לי שבניתי משהו שהיה טוב ואז הרסתי בערב עם השחזורים כי ניסיתי לצאת חכמה ולהגיד לעצמי בראש נו תחשבי אז תקבלי אותן שנגעת בצואה ואז בבגדים ואחרי כמה דקות הדחף גרם לזה שזה מרגיש שנגעתי בבגדים אז פשוט עכשיו לא משנה מה יהיה להגיד שאני חיה עם הספק?

09/08/2023 | 20:23 | מאת: המשך

פשוט אני מרגישה שבגלל המחשבה והדחף הלכתי ועשיתי את זה והכל מזוהם זה מרגיש באמת אבל מרגיש שאני צריכה לשחזר כדי לדעת אם כן

שלום לך, גם אם עשית טקסים - זה לא מאוחר מדי לתקן את המצב. כמובן שזה קשה להפסיק את כל השחזורים בבת אחת, למרות ההשתדלות. ברגע שקלטת שאת עסוקה בשחזור ושזה לא טוב, פשוט להפסיק בלי להלקות את עצמך על העניין. כפי שראית, כשאת לא משחזרת ולא עושה טקסים, יותר קל להמשיך הלאה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית