בלבול

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

22/07/2023 | 16:09 | מאת: עדינה

מה רלבנטי לעשות אם אני לא מצליחה להיות קוהרנטית על החלטות בחיים ומשנה מחשבות כל דקה

היי עדינה, קושי משמעותי להחליט יכול להיות מאפיין של אנשים שסובלים מ-OCD. זאת מאחר, שהניסיון למצוא פתרון "מושלם" שיאפשר לנו שליטה של 100%, יכול לגרום בסופו של דבר להימנעות מהחלטות, מפני שאף החלטה לא מושלמת. לכן, הפתרון הוא להציב לעצמך פרק זמן סביר להחלטה, ואז פשוט להחליט, בכוח. קחי בחשבון שאם קשה מאוד לבחור, ייתכן ששתי הבחירות טובות באותה המידה - ואז זה פחות חשוב במה תבחרי. אפשר כמובן להיעזר בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (טיפול CBT) על מנת לפתור את הבעיה באופן מעמיק יותר. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית