למה אוסידי מרגיש אמיתי כלכך?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/07/2023 | 16:55 | מאת: יעל

האם הספקות הם אמיתיות? שאני תולה כביסה עובר לי בראש שנגעתי במשהו מזוהם שהלכתי ועשיתי את זה ובפועל טני מפחדת מהדבר אבל כשאני מנקה כן נוגעת בזה וכדומה אז זה מבלבל ומרגיש דחף לגעת ושהמוח משתגע ואם נגעתי במשהו כלכך מזוהם אז לעשות כביסה שוב?

19/07/2023 | 16:56 | מאת: יעל

למרות הפחד זה מרגיש שאני עושה את זה ושעשיתי ואני מאוד מנסה להימנע אבל המוח חושב על זה ואז זה מרגיש שכן עשיתי

19/07/2023 | 16:57 | מאת: יעל

פשוט אני חושבת על המשהן מזוהפ שהלכתי עד לשם ונגעתי בבגדים וזה משגע אני בפועל לא רוצה לעשות את זה אבל אני מפחדת שכן זה דברים שקןרים כי יש את הדחף והאוסידי אומר תעשה ותעשה

היי יעל, גם אם אומר לך שוב ושוב שהספקות הם לא אמיתיים והם רק ספקות, זה לא ממש יעזור - זה אולי ירגיע אותך למספר דקות, אבל החרדה תחזור שוב ביתר שאת. לכן אנחנו קוראים לשאלות האלה "שאלות אישור" או "בקשות אישור", ועדיף לא לענות עליהן. הדרך הטובה ביותר לשפר את המצב בטווח הארוך היא להתמודד עם הספק ולהשתדל להימנע מה"טקסים" שאת מתארת ככל האפשר. בנוסף, אם הספק לא היה מרגיש "אמיתי", הוא לא היה מפחיד כלל וכל ההפרעה הייתה נעלמת. כלומר, זה מנגנון שתפקידו להזין את עצמו ולגרום לך להמשיך לחיות בפחד. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית