השתדלתי כמה שעות לא לעשות טקסים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/07/2023 | 19:00 | מאת: ליאת

אצלי הטקסים מוזרים מחשבות שמציקות בראש ויש דחפים אני כלכך מפחדת מצואה של כלבים ודברים מזוהמים אני מנקה שצריך אבל אמרתי לעצמי שעדיף לא לנקות בגשר כי זה סתם מטריד אותי לנקות כל שעתיים עגולות כי זה לא כלב אחד כל פעם שעובר לי בראש דחף לגעת בצואה או פחד ומחשבה שנגעתי ממנה לא עשיתי כלום נתתי למחשבה להיות בראש אבל זה תחושה קשה זה גם מה שהמטפל שלי אמר לא לעשות טקסים ולא להילחם עם המחשבה אבל הוא כרגע בחופש ואני בסטרס ענקי כי התחושות קשות מאוד וכל שנייה יש את הפחד לאבד שליטה ולגעת בצואה כל פעולה שאני עושה עובר בראש נגעץ בצואה נגעת בצואה לכי לגינה תגעי לכי לגשר תגעי וזה מרגיש אמיתי בראש שאני מאבדת שליטה ויש את הרצון לעשות זאת יש לך טיפ לשחרר את זה ולא לעשות כלום ושזה לא יפריע במוח? אני מאוד רוצה לעשות פעולות והפחד לעשות אותם כי כל שנייה נגעתי ונגעתי.. זה דחף שנגעתי

היי ליאת, כפי שכתבתי לך, לצערי אין דרך מהירה "להשיג שקט" בראש. העבודה על הפסקת הטקסים היא עבודה קשה ולוקחת זמן, וצריך להכיל ולקבל את העובדה שהמחשבות והפחדים יישארו שם בינתיים, עד שתתרגלי לא לעשות טקסים. זה לא מספיק שלא תעשי את הטקסים לכמה שעות, זו צריכה להיות עבודה אינטנסיבית שלך בליווי צמוד של המטפל. פעמים רבות הפסקת הטקסים היא הדרגתית - אבל אפשר לתכנן הדרגתיות רק כחלק מתכנית טיפול מסודרת. אני מקווה שהוא נתן לך הנחיות מדויקות מה לעשות כאשר הוא בחופש - בכל מקרה לא נראה לי שזה משהו שטיפים יכולים לפתור. צריך סבלנות ועבודה... בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

19/07/2023 | 17:09 | מאת: ליאת

צודקת נכון.. בהדרגתיות רק שאלה האם לדעתך מומלץ לכבס כביסה כל פעם שיש לי פחד שירדתי לגינה עם המלא צואה זה לא מפסיק לעבור לי בראש וזה מרגיש שאני כן עושה זאת מתוך פחד לזהם את הבגדים זה מרגיש אמיתי שיש לי רצון ןדחף עז לעשות זאת וללכת לשם זאת מחשבה מעצבנת אבל לא בטוחה שהבגדים מלוכלכים פשוט כל שנייה זה מרגיש לי שאני עושה זאת אני מנסה להימנע מהמחשבה ושלא לעשול זאת אבל כל פעם שעוברת מחשבה כזו בראש באלי באמת ללכת וזה מרגיש שכן עשיתי זאת מה מומלץ לכבס שוב? אני מתאפקת כמה ימים

19/07/2023 | 17:17 | מאת: ליאת

משהו דחף במוח לכי תעשי זאת אחרת לא תירגעי חייבת לנקות לעשות ובפועל אני ממש נגעלת ומפחדת אבל זה מרגיש שכן קורה ועושה לכבס שוב?

19/07/2023 | 17:33 | מאת: ליאת

מרגיש לי במוח שבאלי לבעוט בזה להעיף הכל אבל יש שם כלכך מלא ואין מה לעשוצ עם זה זה פשוט מפריע לי במוח שזה שם ואני לא יודעת מה לעשות אני ממש מתנצלת תודה לך לא רוצה לשגע או משהו כזה הייתי פשןט ממש בחרדה כי אני מפחדת לגעת בבגדים ואני לא יודעת אם זה באמת קרה כי זה מרגיש אמיתי

לכבס שוב את הבגדים זה טקס... והשאלה שלך היא שאלת אישור, מאחר שאת יודעת מה תהיה תשובתי.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית