קושי בלעשות כביסה מאוד קשה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

17/07/2023 | 20:35 | מאת: יעל

לצערי כל פעם שאני מפעילה את המכונה יש לי חרדה שנגעתי בדברים הכי מזוהמים בבית השטיפות ידיים לוקחות שעות ובסוף אתה עוזב הכל ומזלזל בכביסה וזה נופל בריצפה ושוב מכבסים דווקא שאני אומרת לעצמי אל תחשבי על לכלוכים בראש אני עוד יותר חושבת ומירוב השיגעון של זה שזה מחרפן אתה בא לך לגעת בזה באמיתי מירוב שזה כבר משגע מה לעשות ואיך לעבור את הכביסה בלי מחשבות מיותרות רק שטיפת ידיים וזהו?

היי יעל, הבעיה במה שתיארת היא, שאם תנסי לא לחשוב על משהו, בסופו של דבר רק תחשבי עליו יותר. לכן, הרעיון הוא לשטוף ידיים בצורה רגילה ללא טקסים אחרים, תוך כדי שהמחשבה נמצאת שם. כדאי לתת לה להיות ולא להתנגד לעצם היותה, ומצד שני - לא לעשות מה שהיא אומרת. בצורה כזו, המוח לומד עם הזמן "להתרגל" למחשבה הטורדנית ולא לייחס לה חשיבות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית