תחושת אשמה מה לעשות לגבי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

16/07/2023 | 14:49 | מאת: ליאת

מה לעשות לגבי שאני תמיד מנקה צואה בגשר ומעיפה הכל לגינה עם המגב כי בגינה יש גם ככה מיליון צואה של הכלבים ואף אחד לא יכול לנקות את זה כי מדובר במיליונים כאלה וכל פעם אני מרגישה אשמה שאני מעיפה לשם וישלי רצון לגעת בכל הצואה מהאשמה כי אולי גם חלק מהם זה אני העפתי וזה הצטבר גם ככה אף אחד לא ינקה את הגינה כי זה המקום שהכלבים עושים מה לעשות איך להתעלם מהגינה והרצון לגעת אני חיה אצל ההורים עד שאעבור לדירה משלי ואין לי ברירה ואין לי לאיפה להעיף את הצואה רק לגינה איך אני יכולה להתעלם מזה שזה מפריע לי ומהכמות שיש שם ומזה שאני מעיפה לשם ןעושה משהו לא בסדר כי זה מתרבה עוד יותר..

16/07/2023 | 18:33 | מאת: ליאת

בנוסף העפתי על שקיות ודברים חשובים בגינה את הצואה ולא שמתי לב ישלי אשמה אבל אי אפשר להעיף את זה או לנקות את זה כי העפתי את זה לשם איך להתעלם.?

16/07/2023 | 19:48 | מאת: ליאת

כי זה שקיות שמכילות דברים איך אפשר להתעלם מזה שעשיתי דבר כזה ואשמה נכון שהגינה מלאה צואה אבל זה שהעפתי על שקיות ועל דברים של הבית זה לא נעים אבל אי אפשר להוציא את הצואה משם כי זה על הדברים והגינה מלאה בצואה איך להתעלם כל שנייה ישלי רצון לגעת לנקות עד שזה לא יהיה הבעיה היא שאני מעדיפה להתעלם כי אני אחלה אם ארד לכל הצואה הזו

היי ליאת, לדעתי הדבר הסביר לעשות הוא לאסוף את הצואה כפי שאוספים בטיול עם הכלב - בעזרת שקיות, שאותן משליכים לפח. אין צורך לזרוק אותה לגינה, שכן זה רק יוצר חרדות חדשות. אם החרדות כבר נוצרו אז תנסי להתעלם, אין ברירה. ושוב, אין טעם לשאול על כל סיטואציה ספציפית. בדרך כלל בטיפול כותבים סיטואציות ומקבלים הנחיות מה לעשות ואיך להימנע מהטקסים - זה אמור להיות חלק מהתהליך הטיפולי שלך. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית