שלום דר שרון לויט רציתי רק להתייעץ לגבי משהו

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/07/2023 | 16:33 | מאת: ליאת

אני באמת מתאפקת לא לכבס את הבגדים כי זה טקס בפני עצמו כמו שאת אומרת משהו מאוד מוזר שקרה לי יש לי פחד מזיהומים ומצואה של הכלבים שלי ובמרפסת הם עשו ממש צואה ותוך כדי שדיברתי בטלפון הבחנתי בזה ואז אמרתי לעצמי את נגעת בצואה ונגעת בבגדים זה הרגיש כלכך אמיתי הבעיה היא שיש פה דרגת קושי עולה אמרתי לעצמי טוב לכי ותגעי ותראי אם הידיים מתלכלכות ואז תביני ככה אם נגעת בבגדים או לא.. האם לכבס אותם אני מפחדת שהם לא נקיים. ובגלל שאני מתעסקת במחשבות לא מפסיקה להסתכל על זה ורצון לגעת בזה כדי לראות אם הידיים מתלכלכות או לא מה לעשות? אבל איך אני יכולה להיזכר אם עשיתי את זה כדי לדעת אם אני אכבס ? אני קצת מיואשת זה מחשבה קשה אולי אני באמת מסוגלת לגעת בצואה כדי לראות אם נגעתי או לא כי זה דחף אחרי המחשבה אבל השאלה אם נגעתי בבגדים.

היי ליאת, כדאי להפסיק לעסוק בשאלה "האם נגעתי או לא" ולהמשיך הלאה תוך הישארות באי הוודאות. אם תנסי כל הזמן להסיר את הספק - ככל שתנסי יותר, כך הוא יתגבר. אם תרשי לעצמך להישאר באי ודאות - המצב יילך וישתפר מיום ליום. כך לגבי טקסים אחרים - אין צורך לבדוק כלום או לגעת במכוון בכלום. זה רק גורם נזק. אני מניחה שגם בטיפול שלך נאמר לך להימנע מטקסים כאלה ואחרים. שבת שלום, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

14/07/2023 | 18:52 | מאת: ליאת

תודה דוקטור שרון לויט יש מצבים בכללי שאוסידי משקר וכן נוגעים אבל המוח באי ודאות? או שהמוח כן זוכר והאוסידי מבלבל וגורם לאי ודאות? כי זה קשה אני לא מפסיקה עם הרצון לגעת בצואה כדי לבדוק אם הידיים מלוכלכות ןלראות אם נגעתי

היי ליאת, מצבים של "אזעקת אמת" המוח לא יפספס - בדומה לאנשים שיש להם פחד מפני דריסה, ותמיד הם בספק אם דרסו מישהו או לא. אם באמת דורסים מישהו, אין מצב לפספס את זה, במיוחד אצל אנשים שדרוכים כל הזמן לקראת מצבים כאלה. ואין מה לעשות, צריך להפסיק...

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית