מצב מתסכל מאוד, אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/07/2023 | 01:13 | מאת: מיכל

שלום וברכה, במשך כ- 3 שנים אני בלחץ תמידי מרעשים מהגוף כמו קרקורי בטן, גזים וכו.. ואני עסוקה בזה 24/7. ובנוסף, יש לי קושי להכנס לשירותים בסביבת העבודה ולכן תמיד אלך למקום רחוק מהעבודה כדי להתפנות וזה מקשה עליי ומתסכל אותי מאוד. מה אפשר לעשות? תודה רבה מראש

14/07/2023 | 01:16 | מאת: מיכל

אני שמה ממש לב לרעשים מהגוף ומתעכבת עליהם מה שגם מגביר את התחושות הלא נעימות וזה מקשה עלי מאוד

14/07/2023 | 01:20 | מאת: מיכל

ובנוסף, לפעמים גם שאני חושבת שאני פחות חושבת על זה אני מרגישה תחושות לא נעימות, האם יכול להיות שיש לי את המחשבה בתת מודע בלי שאני שמה לב וזה משפיע על הגוף?

היי מיכל, לגבי השאלה האחרונה שלך - בהחלט כן, יכול להיות שגם כשאת לא חושבת על התחושות באופן פעיל את ממוקדת בהן, בסוג של דריכות מתמדת. ייתכן מאוד שמדובר באובססיה שקשורה בתפקודי הגוף, וכדאי לעבוד על כך בצורה מסודרת באמצעות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (טיפול CBT) שייתן לך את הכלים הנכונים להתמודדות. הכיוון הכללי הוא ללמוד להפסיק להיות דרוכה כל הזמן לתחושות הגוף, ולפתח גישה של "מה שיהיה יהיה, ועם זה נתמודד". זה קשור בשינוי אמונות שליליות שכנראה יש לך לגבי תפקוד מערכת העיכול, ובשינוי התנהגויות שקיימות סביב העניין (למשל הליכה מרובה לשירותים, הגבלה סביב יציאה מהבית/אכילת מזונות שונים, וכו'). שבת שלום, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

14/07/2023 | 18:53 | מאת: מיכל

קלעת בדיוק לתחושות שלי . תודה רבה ושבת שלום !

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית