מחשבות טורדניות שליליות "אגרסיביות"

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/07/2023 | 00:48 | מאת: י.ב

שלום ד"ר לויט! אובחנתי עם או.סי.די (ללא טקסים פיסיים) בזמן האחרון אני מרגיש שיש לי לסרוגין מחשבות טורדניות "שליליות" כגון : אני "אפגע בו" או אני אתן לו "בוקס" או אני "אתנקם בו".המחשבות סתם מופיעות אך לא מכוונות לאדם מסויים אבל זה קורא בעיקר כשאני מרגיש מתוח או לא ישן טוב. אני מרגיש שאלו מחשבות מאוד "מלחיצות" או "מדאיגות" שלא פרופורציונליות אליי כי אני לא אדם אגרסיבי או אלים. בנוסף קורה לי שיש לי מחשבות טורדניות שליליות שמישהו "מעיר לי" או אומר לי משהו "שלילי" או משהו "אלים" או קללה או גידוף אבל יש לי "חשדנות" שאני "שומע קולות" למרות שאני כמעט בטוח שזו "רק מחשבה". השאלה שלי היא:איך את מיתרשמת ממחשבות טורדניות שליליות או מחשבות "אגרסיביות"?האם זה אופייני באו.סי.די?האם יש סיבה לדאגה ממחשבות כאלו?האם יש "דמיון" בין מחשבות טורדניות לבין "הלוסינציות" (שמיעת קולות)? תודה על תשובתך

שלום לך, כבר שאלת אותי שאלות דומות בעבר, לגבי מחשבות כאלה ואחרות - לכן זה נראה לי כמו בקשת אישור. בייחוד הקטע שעוסק בשמיעת קולות - שכן ביקשת אישור לגבי פסיכוזה בעבר. המלצתי היא להניח לנושא ולא לייחס לו כל חשיבות, בדיוק כמו כל מחשבה טורדנית אחרת (ואין טעם לשאול לגבי כל אחת בנפרד). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית