סובל מROCD כ7 שנים. בודק את אשתי כל הזמן מה היא חושבת עושה מרגישה וכ

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/07/2023 | 21:18 | מאת: אנונימי12345

סובל מROCD כ7 שנים. בודק את אשתי כל הזמן מה היא חושבת עושה מרגישה וכו' האם היא מספיק רוחנית דוסית ערכית וכו'. הפסיכולוג שלי אמר לי שמותר לי לבדוק האם היא רואה סדרות לא צנועות בתנאי שאני לא מבקר אותה, ולי זה מרגיש כמו טקס. האם זה נכון?

12/07/2023 | 21:25 | מאת: אנונימי12345

האם כדי להכחיד OCD פשוט צריך לא לפעול לפי הדחף? אז כל פעם שאני מרגיש חרדה לא לפעול לפיה? (בהקשר של אשתי)

היי אנונימי, בהחלט כן - לא לפעול לפי הדחף, ולא לבדוק את אשתך כלל. גם לא הייתי בודקת אילו סדרות היא רואה, כי זה בהחלט יכול להיות סוג של טקס. פשוט לעזוב את כל נושא הבדיקות ולהשתדל לקבל אותה כמו שהיא. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

12/07/2023 | 22:18 | מאת: אנונימי12345

אני מבין.

12/07/2023 | 22:21 | מאת: אנונימי12345

אז כל פעם שיש חרדה זה סימן שאני לא צריך להקשיב לה ולא לפעול לפיה? אז לעבוד הרבה עם הגוף? לשאול: מה הגוף מרגיש? חרדה? לא נעים? אז סימן שיש פה דחף שאני לא צריך לפעול לפיו? וככל שפחות אקשיב לו ככה אכחיד את הOCD?

כן, בדיוק. צריך לזהות את המחשבות הטורדניות והחרדה, ולא לפעול לפיהן.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית