מחשבות אמיתיות ועיסוק בהם.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

11/07/2023 | 11:03 | מאת: רועי

שלום יש לי נטייה ודחף לגעת בדברים מלוכלכים כשאני נכנס להתקלח ואני יודע שמאחורי המכונת כביסה היה עכבר אז הוא בטח עשה הרבה צואה מאחוריה זה מכניס אותי לחרדות וכל פעם אני רוצה לגעת מאחורי המכונת כביסה מה אפשר לעשות איך לשחרר לגבי הנטייה לגעת במה שמלוכלך בראש? הכל מרגיש כלכך אמיתי שכן עשיתי וכן נגעתי ואני לא מצליח להתמודד איך לשחרר מהרצון לגעת איפה שהעכבר נגע או מאחורי המכונת כביסה?

11/07/2023 | 11:04 | מאת: רועי

איך המוח יכול לשחרר מהרצון לגעת בדברים ולחשןב שנגעתי?

היי רועי, הדרך היחידה "לשחרר" מהרצון לגעת הוא להתנגד לכך בכוח, שוב ושוב, ולא להיכנע לרצון זה. עם הזמן, הוא ידעך - כשהמוח יבין שזו לא אופציה, גם אם המחשבה תעלה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

11/07/2023 | 23:34 | מאת: רועי

תודה קודם כל מקרב לב תודה על תשובתך המקצועית והרצון לעזור את מתכוונת שכל פעם שעולה מחשבה להתנגד בכוח עם המוח להגיד לא לא אעשה את זה?

יותר להתנגד בפעולות, להמשיך רגיל בעיסוקיך. לא צריך להפעיל יותר מדי התנגדות פנימית.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית