נושא מחשבות טורדניות שיוצרות הרגשה של אמת.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/07/2023 | 01:55 | מאת: Or

שאלה לי אלייך דוקטור שרון אני לאחרונה חווה מצוקה בפן אחר אני מרגיש כמו מועקה ברוב היום ואז שהיא עוברת אני כל הזמן חושב מתי זה יגיע ואיך אני יתמודד איתה וגם מחשבה שהכי מציקה לי זה הרגשה של כאילו אתה תצא החוצה מהחדר ותרגיש לא בבית ותרגיש סוג של זרות זה קרה לי כי חוויתי טראומה בגלל גמילה מקאנביס וניתוחים שעברתי בעקבות פציעה מהגמילה. אז מאז כל הזמן אני בודק עכשיו אני בסדר עכשיו אני לא בניתוק או אם זה לא ניתוק אז מה זה אשמח לעצה שאני יוכל ליישם אציין שאני עם מטפל cbt בתחום הocd כשאני מנסה לא להתייחס ככה או ככה זה קורה וזה באמת מלחיץ אותי אשמח להתייחסות למה שכתבתי תודה.

היי אור, העיסוק ברגשות ובתחושות שלך יכול בהחלט להפוך לאובססיה בפני עצמה, ונשמע שזה מה שקרה אצלך. לכן, יש צורך לאמץ גישה של "לא אכפת לי איך אני מרגיש". אנשים שהפנימו באמת ובתמים את המשפט הזה הצליחו לפתור לעצמם הרבה בעיות. זה כמובן אומר שלא יהיה לך אכפת גם איך תרגיש בעתיד, והפסקת ההתמקדות באיך צריך או כדאי להרגיש, והאם זה בסדר או לא, גורמת למוח בסופו של דבר לאבד עניין בהרגשה, וככל שעוסקים בזה פחות - כך מרגישים את זה פחות. מומלץ גם לנסות להתמקד במציאות החיצונית במקום בתחושות הפנימיות - בפעולות שאתה עושה עכשיו, בתחומי עניין או עיסוקים שונים. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית