אישרו לי ועדה רפואית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/07/2023 | 22:39 | מאת: מורי

היי שרון לילה טוב מה שלומך? אתמול הייתי בועדה ולפי מה שראיתי בפרוטוקול אישרו לי לשנה וחצי נכות . אבל הפסיכאור בועדה רשם שבנוסף לאוסידי יש לי הפרעת אישיות תלותית. מאותו רגע אני גמורה ואוכלת סרטים. בנוסף התחלתי עבודה חדשה וההיא שקיבלה אותי כל כך סמכה עליי לפני שבוע וחצי התחלתי ולמדתי מהר את התוכנה והעבודה וקנו לי ריהוט חדש,למשרד ושחררו כבר את ההיא שאני אמורה לבחליף ועכשיו אני לא יודעצ איך לומר לה את זה מה את מייעצת לי?ומזה ההפרעת אישיות הזאת?

היי מורי, קודם כל, בדרך כלל אפשר לעבוד ולקבל קצבת נכות במקביל, עד לסכום מסוים של משכורת. צריך לבדוק זאת. שנית, אני מאמינה שגם אם אישרו לך נכות, אחוזי הנכות מקנים לך סכום לא גבוה במיוחד של קיצבה (אם בכלל) - כך שמכל הבחינות עדיף לבחור בעבודה, אם צריך לבחור. הקצבה משולמת על אובדן כושר עבודה, ואם אדם יכול לעבוד עדיף שיעשה זאת. על אחת כמה וכמה במקרים של חרדות ו-OCD, שבהם הפסקת העבודה רק גורמת להחמרה במצב ולתחושה של חולי וחוסר תפקוד. לגבי הפרעת אישיות תלותית, אין מה להתייחס לאבחנה הזו - אין לזה הרבה משמעות מבחינתך. הפרעות אישיות הן למעשה קווי אופי פתולוגיים, ולרוב לא ניתן לאבחן הפרעת אישיות ללא היכרות מעמיקה עם האדם. מה גם, שזה אינו מקנה אחוזי נכות (או תוספת להם). שבוע טוב!

08/07/2023 | 22:56 | מאת: מורי

הקיצבה תיהיה חודשית 6100. אני גם חושבת שזה יכול להשפיע על המצב הנפשי. אבל אמרתי ננסה עם המדינה יכולה לעזור לי קצת להוריד את הלחץ של הפרנסה ולעבוד פחות אז מה אכפת לי כי זה באמת שאני סובלת יום יום מהתקפי חרדה זה לא משהו שאני ממציאה אין יום בלי לוריון. אבל מצד אחד בכיתי מלא בגלל העבודה במיוחד כמה שזה ישמע אבסורד שאני שם כבר שבועים והמנהלת שלי רשמה לי חשבתי שנעשה היסטוריה ביחד ממש נכנסת לי ללב חבל לי לוותר עלייך.

08/07/2023 | 22:58 | מאת: מורי

אישרו לי 40 אחוז שזה אובדן כושר עבודה.

את יכולה ללכת לרופא תעסוקתי, שייתן לך אישור להגבלת שעות העבודה, כך שזה לא יפגע לך בקיצבה. לדעתי אפשר להגיע לכל יעד שתרצי, רק צריך מוטיבציה, התמדה ולרצות את זה באמת.

10/07/2023 | 06:19 | מאת: מורי

נקווה שזה לא ישפיע עליי לרעה..

06/08/2023 | 16:40 | מאת: מורע

הפחד,שלי שאני מבחינה נפשית לא יצליח לעבוד,יותר. שהקטע של הקיצבה יחמיר לי את המצב. עכשיו אני עם הילדים בבית כל היים חרדות התקפים תחושת דיכאון זה מלחיץ אותי לא יודעת מה לעשות ואיך להתמודד עם הטירוף הזב

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית