מחשבות טורדניות לבת 17

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/07/2023 | 21:50 | מאת: איציק

שלום הבת שלי בת 17 מתמודדת עם מחשבות טורדניות מזה 3 שנים, מתוכן שנתיים וחצי בטיפול פסיכולוגי של פעם בשבוע שמאוד עזר לה ותומך בה .העניין הוא שהפעולות פחתו אבל המחשבות התגברו וממש מעיקות לה , אנחנו מנסים למצוא פתרון שיקל עליה אולי בצורת משהו טבעי כמו שמן cbd או צמחים למינהם , נמנעים כרגע לנסות טיפול בכדורים . מה דעתך בנושא . דרך אגב הילדה מתפקדת מאוד , מדריכה בצופים, ובתיכון מצטיינת.תודה.

היי איציק, לא ידוע לי באיזה טיפול בתך הייתה, אבל בהחלט יש טיפולים יעילים גם במצב שלה. למרות שהפעולות למראית עין פחתו, אני בטוחה שעדיין יש התנגדויות למחשבות, שלמעשה משמרות את קיומן. OCD הוא "לופ" שבו מחשבות ופעולות (חיצוניות ופנימיות) מזינות זו את זו כל הזמן. תוספים צמחיים למיניהם אינם יעילים, וקנאביס ומוצריו עלולים לגרום להחמרה בחרדות. אני ממליצה לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שייתן לה מענה ממוקד ומותאם לבעיה שלה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית