מה אפשרי לעשות במקרה כזה?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/07/2023 | 16:25 | מאת: מה אפשרי לעשות במקרה כזה?

כיבסתי בגדים מכובסים שאותם אני תולה בחדר הם אחרי הרתחה וכיבסתי אותם אולי 3 פעמים ובגלל שהם בחדר שלי תלויים זה מהווה אתגר מאוד מורכב בגלל שיש שתן של הכלבים בבית אז כל פעם אני מפחדת לגעת במתקן כביסה ותמיד יש את החשש ואתמול קרה מקרה ולכן שואלת אם לכבס בגדים שוב שעתיים ניקיתי את המסדרון ואח שלי סגר את הדלת והכלבים לא עשו בגינה עשו ליד הדלת שלי מירוב שהייתי בסטרס ובסוג של התחרפנות מהמקרה ובחרדה גבוהה היה לי בא לשים את היד ממש בתוך השתן וממש לעשות את זה נכנסתי לחדר ראיתי את המתקן כביסה ומירוב השיגעון שהיה לי רציתי לקחת את כל הבגדים ולגעת בהם וזה הרגיש דחף שממש עומד לקרות ושזה קרה אבל אני לא מצליחה לשחזר אם זה כן או לא.. ואם אני באמת מסוגלת לעשות זאת כי התחרטתי והצטערתי שהפחד הכי גדול שלי פתאום כן עשיתי זאת מה המוח שלי מקולקל? הוא לא זוכר דברים?

כפי שכתבתי למטה בתשובות רבות (את יכולה לקרוא), ה"ספק" שאת מדברת עליו הוא חלק מה-OCD, ונגרם על ידי החרדה כדי שתתרחקי מה"סכנה" כביכול. ככל שאת נכנעת לספק הזה, מנסה להבין אם עשית או לא עשית משהו, או מתנהגת בכל דרך שקשורה לכניעה למחשבה - כך את מזינה אותה. הפתרון כמובן הוא להמשיך רגיל ולא לעשות שום דבר מיוחד - וכך לגבי כל סיטואציה באשר היא. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית