שאלה על אוסידי ועל ספק

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/06/2023 | 23:31 | מאת: אליה

בגלל שיש לי אוסידי די חדש ישלי חפצים אישיים שאני כלכך אוהב.. שאני מפחד ללכלך אןתם כי ישלי פחד מלכלוך ובגלל שאני תמיד אומר למוח שלי לא לגעת בהם לא לגעת בהם היום כי נגעתי במשהו מזוהם זה בא לי למוח שעשיתי את זה האם בדרך כלל שיש ספקות זה אומר שהמוח לא זוכר את הפעולה? בדרך כלל כשיש ספקות באוסידי זה אומר שהמוח לא זוכר אבל הפעולה יכולה לקרות? או שהמוח זוכר רק דברים שכן קרו ובגלל שדברים לא קרו הוא בספק אני לא רוצה להתייחס לשאלה שלי אבל באופן כללי

היי אליה, כפי שכתבתי בתשובות רבות כאן למטה, המוח לא "זוכר" מאחר שהספק מופעל. הוא מופעל כתוצאה מהחרדה, וזהו מנגנון של המוח שרוצה למנוע ממך לעשות, כביכול, את הדבר ה"מסוכן"- כמו לגעת בלכלוך. לכן, הוא גורם לך לחשוב שאולי נגעת, כדי שתיזהר מכך שבעתיים ותגביר את ההימנעות שלך ממצבים כאלה. הדרך להילחם בכך היא כמובן לא להימנע. שבת שלום, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית