שימוש בניירות וסבון ופחד מנצנצים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/06/2023 | 00:19 | מאת: אמא של יובל

בני בן 15 ומאז הקורונה מפחד מנצנצים שנדבקים בידיים,משתמש בהמון נייר טואלט וטישו, וסבון באמבטיה, מפזר ניירות ונמנע ממגע בידיו. הוא מבין את הבעיה , אך לא מצליח להימנע מהניירות והסבון, זה מאד קשה להתנהלות בבית. אציין שאינו מוכן ללכת לטיפול. מה לעשות??

היי אמא של יובל, לדעתי, הדרך הכי טובה שניתן לעזור לו היא לנסות לשכנע אותו בכל זאת ללכת לטיפול, או לחלופין לנסות טיפול תרופתי שאינו דורש ממנו כל מאמץ, אם אין סיכוי שיילך לטיפול. אתם אינכם יכולים "לטפל" בו, וללא עזרה מקצועית אין הרבה סיכוי להתקדמות (אלא אם כן זה פשוט יעבור לבד מסיבה כלשהי), אז אפשר לנסות את הכיוונים שהצעתי. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית