פחד מלגעת באסלה פחדים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/06/2023 | 18:27 | מאת: דניאל

איך אפשר שאם אני הןלך לכל מקום ומסתכל על משהו מלוכלך ברצפה וישלי דחף לגעת ולנקות ואני מפחד שאני נוגע מה לעשות באותו רגע? ואם אני מסתכל על אסלה והאסלה המכסה למעלה אני מוריד אותו ואז שוטף ידיים ומפחד שאני שוב נוגע בזה או שכל פעם שאני נוגע באסלה מה אפשרי לעשות?

היי דניאל, הדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא לנסות שלא להתייחס למחשבה, כלומר לא לעשות שום פעולה בעקבותיה ולהמשיך כרגיל. אם תתמיד בכך, זה ידעך עם הזמן. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית