שאלה על אוסידי ושחזור

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/06/2023 | 18:54 | מאת: דני

למה המוח שלנו נדפק באוסידי ואי אפשר לשחזר מחשבות בוודאות ולהגיד שכן עושים את הדברים שהמוח מפחד מהם למה המוח לא מצליח להיזכר שזה קרה ועשה? ולמה דברים אחרים כן? זה אומר שהפעולה שמנסים לשחזר כן קרתה ובגלל זה המוח לא זןכר אבל יודע שעשה? כאילו אם הפעולה קרתה אז למה המוח לא יכול להגיד שזה בוודאות?

היי דני, במקרים שבהם מתעוררת המחשבה הטורדנית, מתעוררת חרדה - וכתוצאה מכך מתעורר חוסר היכולת לזכור (שהוא למעשה ה"ספק" האם קרה או לא). זהו למעשה מנגנון הגנה של המוח, שנועד כביכול להזהיר אותך מפני סכנה. הבעיה היא שהמנגנונים רגישים מדי - ממש כמו אזעקה של רכב שמופעלת בכל פעם שיש קצת רוח או שמישהו רק עובר ליד הרכב. העניין הוא, שבגלל רגישותו של המנגנון, אין סיכוי לפספס "אזעקת אמת". כלומר, אם באמת יקרה משהו רע, לא יתעורר אצלנו ספק, אלא נזכור בוודאות שהוא קרה. הספק הוא לגבי דברים שלא קרו. עם זאת, מה שכתבתי לך עכשיו אינו יכול לשמש עבורך כ"אישור", מאחר שבפעם הבאה שזה יקרה, הספק יחזור שוב, ואתה תתהה אם הדבר קרה או לא - למרות מה שכתבתי. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית