אני לא מבינה את הבעיית זיכרון שלי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/06/2023 | 18:52 | מאת: סמדר

אני לא מבינה את הבעיית זיכרון שלי אני לא יודעת אם האוסידי שותף לזה באופן כללי שיש בעיות במחשבות או בריכוז כי בדרך כלל אני כן זוכרת דברים ישלי אוסידי נורא מוזר אני כלכך מפחדת מלכלוך ומלגעת בדברים היום נגיד הייתי חייבת לנקות את השירותים ובאופן כללי תמיד אני מפחדת מלגעת באסלה ואז בכביסה כי האסלה מול המכונת כביסה ולפעמים באלי לעקור אותה מהמקום כי זה מפריע לי בעין והיה שתן של הכלבה שלי ליד האסלה קיצר אני בידיוק תולה בגדים ועבר לי מחשבה בראש תיגעי בשתן תיגעי באסלה וזה הרגיש לי שכן עשיתי את זה ושאני בטוחה בזה באופן מוזר אבל אני גם מתחרטת שעשיתי זאת כי אני יודעת שלא עושים את זה ואני אןמרת לעצמי איך בדקה של מחשבה עשיתי דבר כזה שאני חוששת ממנן ואז לעשות כביסה שוב אבל מה הבעיה שאני לא בטוחה במאה אחוז שעשיתי את זה זאת אומרת איך המוח לא מצליח להגיד לעצמי בוודאות עשיתי או שזוכרת שעשיתי כי הכל מרגיש אמיתי ברמה שכן עשיתי ???

היי סמדר, במקרים של חרדה ברמה גבוהה, מתעוררת "בעיית הזיכרון" שדיברת עליה (שהיא למעשה ספק), ואז את למעשה לא בטוחה אם נגעת או לא. זהו למעשה מנגנון הגנה של המוח, שנועד כביכול להזהיר אותך מפני סכנה, כמו לכלוך אפשרי. הבעיה היא שהמנגנונים רגישים מדי - ולכן ה"אזעקה" מופעלת גם במקרים שבהם הסכנה רחוקה, כל עוד היא נראית לעין. המוח לא מוכן לקחת את הסיכון שיקרה משהו, ולכן זה מרגיש לך כאילו נגעת - כדי שתימנעי בכל דרך אפשרית. ככל שתנסי יותר לשחזר האם נגעת או לא, כך המוח יתעתע בך יותר - מאחר שהסכנה הנתפסת תהיה גדולה יותר. רק אם תניחי לעניין ותפסיקי לשחזר, המוח בסופו של דבר ילמד לכבות את האזעקות שלו. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית